Rôzne

Potešte svoje zmysly a vychutnajte si sladkú čokoládovú jeseň

Október a november sa ponesú v znamení vône legendárnej hnedej dobroty. V Bratislave aj na neďalekej Morave otvoria svoje brány čokoládové festivaly.

Ilustračný obrázok k článku Potešte svoje zmysly a vychutnajte si sladkú čokoládovú jeseň
8
Galéria
Zdroj: pixabay

Máte radi čokoládu? Ak si s radosťou vychutnávate pocit, keď sa vám rozplynie na jazyku voňavá sladká tabuľka, určite vás zaujme októbrová ponuka čokoládových festivalov.

Sladké Valtice

Čokoládový festival sa bude konať v Bratislave, ale aj na neďalekej Morave, blízko hraníc so Slovenskom – vo Valticiach. Milovníci sladkej dobroty si prídu na svoje na konci októbra – 27. až 29. 10. v jazdiarni valtického zámku. Na ČokoFeste 2017 na vás čaká skvelá zábava, ochutnávky čokolády a iných sladkostí, workshopy a tiež možnosť nahliadnuť pod pokrievky kuchárom, ktorí sú majstri svojho remesla práve v oblasti cukrárenských dobrôt. Môžete si tiež pozrieť výstavu o histórii čokolády a v stánkoch si nakúpiť rôzne chutné balíčky.

Káva, čaj a čokoláda v Bratislave

Ak budete trpezliví a vydržíte ešte pár týždňov, dočkáte sa voňavej čokoládovo-kávovej akcie aj v Bratislave. Festival Káva • Čaj • Čokoláda sa bude konať v OC Bory Mall od 18. do 19. novembra a okrem čerstvej kávy a voňavých čajov prinesie aj chuť pravej čokolády a súvisiacich pochutín. Na festivale sa predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj firmy a značky bezprostredne súvisiace s kávou, čajom a čokoládou.

Kráľovstvo čokolády v Kittsee

Ak máte chuť na čokoládu už teraz, môžete navštíviť kráľovstvo tejto obľúbenej sladkosti kúsok za hranicami, v rakúskej obci Kittsee. Rodinná firma HAUSWIRTH je jedným z najväčších výrobcov cukroviniek v krajine. O úspešnú históriu a súčasnosť podniku sa stará už tretia generácia.

Firmu založil v roku 1949 Franz Hauswirth ako cukráreň vo Viedni. Čokoládovňa sa postupne rozrastala, preto majiteľ presunul koncom 60. rokov výrobu do svojej rodnej obce Kittsee. Po ňom firmu prevzal syn Franz Hauswirth mladší a vďaka spojeniu inovácií a tradičných postupov sa stala známou po celom svete. Od roku 2006 šéfujú podniku bratia Roman a Peter Hauswirthovci.

Sladké výrobky šikovných Rakúšanov poznajú aj vo svete mimo Európy – v Austrálii, Kanade, USA, Južnej Amerike, Južnej Afrike a Číne.

Sortiment firmy je veľmi pestrý. Čokoládu môžete smelo ochutnať v podnikovej predajni a ak vás zaujíma, ako sa sladké dobroty vyrábajú, radi vás zoberú na exkurziu po továrni. Produkt, ktorý vám najviac zachutí, si môžete potom kúpiť za výhodnú cenu. V čokoládovni v Kittsee pracuje 120 zamestnancov a vyrobí 2-tisíc ton čokolády ročne. Z toho 60 percent zostáva v Rakúsku a zvyšok je určený na export približne do 50 krajín sveta.

Čokoláda
8
Galéria
Zdroj: pixabay.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM