Krimi

Posun v prípade mŕtveho bábätka v HNIEZDE záchrany: Konečne padlo OBVINENIE!

Tragédia sa stala v apríli 2022. Hniezdo záchrany je odvtedy zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Posun v prípade mŕtveho bábätka v HNIEZDE záchrany: Konečne padlo OBVINENIE!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Tragédia, ktorá otriasla celým Slovenskom, sa stala 19. apríla minulého roka. V hniezde záchrany bratislavského Národného ústavu detských chorôb našli mŕtveho novorodenca. Aktuálne padlo obvinenie pre prečin usmrtenia. TASR to potvrdil prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo. Upozornila na to Televízia Markíza.

Dieťa bolo v inkubátore pravdepodobne viac dní bez toho, aby si to niekto všimol. Za tragédiou je aj zlyhanie signalizácie, ktorá oznamuje, že je vnútri dieťa.

Ako uvádza TV Markíza, od strašnej udalosti prešlo už 10 mesiacov a hniezdo záchrany je stále zatvorené. Podľa ich informácií nemocnica mala robiť technické úpravy, aby sa predišlo podobným prípadom.

Obvinenie

Dňa 6. februára 2023 bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe pre prečin usmrtenia,“ sprostredkoval Chylo reakciu Okresnej prokuratúry Bratislava III. Trestná sadzba sa v tomto prípade pohybuje od dvoch do piatich rokov odňatia slobody.

V prípade sa naďalej vedie vyšetrovanie.

Vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie k predmetnej trestnej veci zatiaľ nebudeme poskytovať,“ podotkol.

V reakcii na úmrtie zverejnil rezort zdravotníctva vlani v auguste usmernenie pre hniezda záchrany. Okrem iného je minimálne raz za 24 hodín potrebné vykonať bežnú kontrolu hniezda, nepretržite sa má kontrolovať aj výstup z alarmu.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM