Krimi

Polícia zrátala korona priestupky: Koľko pokút naparili za porušenie zákazu vychádzania?

Muži zákona avizujú, že kontroly odteraz budú ešte prísnejšie. Okrem frekventovaných miest budú policajti viditeľnejší aj na hlavných cestných ťahoch.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zrátala korona priestupky: Koľko pokút naparili za porušenie zákazu vychádzania?
Zdroj: TASR/František Iván

Policajti už od prvého dňa tohto roka vo zvýšenej miere kontrolujú v Bratislavskom kraji sprísnený zákaz vychádzania. Ten pre zlú pandemickú situáciu platí na Slovensku od začiatku januára.

Polícia je v strehu

Muži zákona však nezostali iba pri kontrole spomínaného zákazu vychádzania, ale sledovali a sledujú aj dodržiavanie ďalších protipandemických opatrení, ku ktorým patrí predovšetkým dodržiavanie lekárom nariadenej karantény či nosenie rúška.

Priestupky, ktoré zachytili na území hlavného mesta od začiatku roka:

5 – porušenie lekárom stanovenej karantény

4 – porušenie zákazu otvorenia prevádzok

70 – porušenie nariadenia nosiť rúško

240 – porušenie zákazu vychádzania

Nákupné strediská aj cesty

Polícia sľubuje, že kontroly odteraz budú ešte prísnejšie. Okrem frekventovaných miest budú policajti viditeľnejší aj na hlavných cestných ťahoch. Policajný prezident Peter Kovařík v tejto súvislosti vyzval občanov na zodpovednosť, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Zvýšený výkon služby policajtov bude na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupištia, potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a podobne,“ priblížila hovorkyňa.

Intenzívnejšie náhodné kontroly avizuje aj na hlavných cestných ťahoch, teda diaľniciach, cestách pre motorové vozidlá prvej a druhej triedy. Polícia zároveň pripomenula, že naďalej platia zvýšené kontroly zamerané aj na dodržiavanie povinnosti nosenia rúšok, karanténnych opatrení či na fungovanie prevádzok.

Pozor na nosenie rúška!

Od 15.10. je povinné nosiť rúško aj v interiéroch, aj v exteriéroch pre všetky osoby nad 6 rokov. Výnimkou sú deti do 6 rokov (od 3 do 6 je nosenie rúška odporúčané), osoby v exteriéri mimo zastavaného územia obce (min. 5 metrov od osôb mimo dom).

„V prípade nenosenia rúšok na miestach, kde je to povinné, dochádza k porušovaniu opatrenia Úradu verejného zdravotníctva, podľa ktorého Policajný zbor uloží takejto osobe za priestupok v blokovom konaní pokutu do výšky 1000 eur, resp. v odôvodnených prípadoch oznámi predmetné porušenie zákona na príslušný Regionálny Úrad verejného zdravotníctva, kde je možné uložiť pokutu počas mimoriadnej situácie až do výšky 1659 eur,“ pripomína polícia na sociálnej sieti.

KORONAVÍRUS - PRIESTUPKY SPÁCHANÉ NA ÚZEMÍ BRATISLAVSKÉHO KRAJA ZA PRVÉ TÝŽDNE ROKA 2021

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, February 3, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM