Krimi

Polícia zadržala riaditeľa EKO-podniku mestskej časti Nové Mesto: Obvinili ho z prijatia ÚPLATKU

Vladimír Mikuš po prepustení z cely predbežného zadržania označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zadržala riaditeľa EKO-podniku mestskej časti Nové Mesto: Obvinili ho z prijatia ÚPLATKU
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavská polícia zadržala ešte v piatok (20. 8.) popoludní riaditeľa EKO-podniku VPS v Novom Meste Vladimíra Mikuša. Obvinený je z prijatia úplatku od nájomcu parkoviska pri Tržnici na Trnavskom mýte. Pre TASR to potvrdil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. Upozornil na to portál bratislava.zoz­nam.sk.

Vzdal sa postu šéfa podniku

Vladimír M. po prepustení z cely predbežného zadržania označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.

„Miestny úrad v reakcii na tieto udalosti plánuje skontrolovať zmluvy a objednávky tovarov a služieb, ktoré EKO-podnik v poslednom období uzavrel,“ zdôraznil Tettinger.

EKO-podnik VPS je samostatný právny subjekt, jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve. Zastupiteľstvo zároveň schvaľuje plán kontrolnej činnosti miestneho kontrolóra o tom, kde sa vykoná kontrola hospodárenia rozpočtových a príspevkových organizácií mestskej časti.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako je budova Tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa tiež koseniu i čistote verejných priestranstiev.

Správu budeme aktualizovať

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM