Správy Samospráva

Polámané dlaždice na Židovskej ulici postupne vymenia za nové

Betónová dlažba je na Židovskej ulici položená len od októbra. Za ten čas sa však už stihla aj polámať.

Ilustračný obrázok k článku Polámané dlaždice na Židovskej ulici postupne vymenia za nové
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Rekonštrukcia Židovskej ulice bola ukončená v októbri. Ešte neprešlo ani pol roka a už sme svedkami problémov s novou dlažbou.

Novo vydláždená ulica sa najskôr počas zimy zmenila na nebezpečné klzisko a v posledných dňoch mnohých prekvapili aj polámané dlaždice. Mestská časť Staré Mesto túto situáciu začala riešiť.

Nový formát dlaždíc

Polámané dlaždice na Židovskej ulici v rámci reklamácie postupne nahradia novými. V priebehu posledného týždňa už položili prvé skúšobné kusy, ktoré majú pozmenený formát a povrch. „Skúsime v exponovaných miestach zmeniť rozmer dlažby,“ hovorí starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Po výmene poškodených dlaždíc dodávateľ zdrsní povrch na celej ulici.

„Po rokovaní s výrobcom popraskané dlaždice s rozmermi 90 × 90 centimetrov nahradia nové s rozmermi 45 × 45 centimetrov,“ povedala začiatkom marca pre portál pluska.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Nový rozmer vymenených dlaždíc vyvolal okamžite diskusiu medzi Bratislavčanmi na sociálnej sieti. „Sú to celkom iné dlaždice, ktoré tam pasujú ako päsť na oko,“ napísal jeden z diskutujúcich a pridal sa aj ďalší: „Toto je snáď iba vtip.“

Židovská ulica - november 2016
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM