Krimi

Počas víkendu vyhaslo v Bratislave niekoľko mladých životov

Bratislavskí policajci mali uplynulý víkend plné ruky práce. Riešili tragické prípady samovrážd, opustené dieťa v aute a chytili tiež muža obvineného zo zabitia.

Ilustračný obrázok k článku Počas víkendu vyhaslo v Bratislave niekoľko mladých životov
4
Galéria
Zdroj: Ilustračné foto

Obesené 15-ročné dievča

V piatok podvečer bola hliadka polície vyslaná na preverenie oznámenia do jednej zo škôl na Borinskej ulici v mestskej časti Lamač. V telocvični sa na rebrinách našlo obesené telo ženy bez známok života. Policajti zistili, že ide o 15-ročnú Bratislavčanku. Ohliadajúci súdny lekár cudzie zavinenie na mieste nepotvrdil ani nevylúčil a pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva.

Podrobnosti k prípadu sa dočítate TU:

Obvinený z vraždy

Diaľničnej polícii sa podarilo v piatok dolapiť muža obvineného z vraždy. Stalo sa tak po tom, čo zastavili auto za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti.

V rámci kontroly policajti zistili, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia na území Slovenskej republiky a tabuľky s evidenčnými číslami umiestnené na zastavenom vozidle sú pridelené na iné motorové vozidlo. Okrem toho vo vozidle sedel aj spomínaný obvinený zo zabitia.

Muža okamžite zadržali a následne eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná a tabuľky s evidenčným číslom zadržané. Podrobnosti o prípade sa dočítate TU:

Dieťa v zamknutom aute

V piatok informovala polícia o prípade 3-ročného dieťaťa, ktoré ponechal otec v uzamknutom aute. „Starostlivému“ otcovi hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Dieťa bolo pripútané v autosedačke a plakalo. Majiteľa vozidla sa polícii nepodarilo kontaktovať a na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného centra sa k vozidlu taktiež nikto nedostavil. Dieťa začalo neskôr zvracať, a tak museli policajti násilným spôsobom, tak aby neprišlo k zraneniu dieťaťa, vniknúť do auta a dieťa z neho vytiahnuť.

Dieťa bolo v aute približne hodinu. Oteckovi hrozí za opustenie dieťaťa trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Podrobnosti sa dočítate TU:

Tragédia na koľajniciach

Počas víkendu vyhasli na koľajniciach v okolí Bratislavy dva ľudské životy.

V blízkosti železničnej stanice Podunajské Biskupice došlo v nedeľu k tragickému úmrtiu muža. Podľa doterajších informácií polície spozoroval rušňovodič krátko po opustení stanice muža, ktorý vstúpil do koľajiska a otočil sa čelom k prichádzajúcemu vlaku, opísala udalosť bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Rušňovodič použil rýchločinné brzdenie, zrážke s osobou však aj napriek tomu nedokázal zabrániť. Muž utrpel zrážkou devastačné zranenia nezlučiteľné so životom.

Medzi železničnou stanicou Pezinok a železničnou stanicou Šenkvice zrazil v sobotu vlak muža doposiaľ neznámej totožnosti. Po tom, čo rušňovodič počas vedenia vlaku začul tupý náraz z prednej časti rušňa, rozhodol sa vlak zastaviť. Po zastavení vlaku zistil, že na zemi leží telo mŕtveho muža.

Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Podrobnosti sa dočítate TU:

Pod oknami paneláku

V nedeľu večer došlo v Petržalke k tragédii. Pod obytným domom na Vígľašskej ulici našli mŕtve telo 24-ročného muža. Pádom z jedného z poschodí domu utrpel zranenia, ktorým na mieste, aj napriek snahe privolanej záchrannej zdravotnej služby, podľahol.

V tomto prípade je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Podrobnosti sa dočítate TU:

Olúpil 79-ročnú ženu

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu v podchode na Hodžovom námestí lúpežne prepadol 79-ročnú dôchodkyňu. Ženu najskôr sotil, v dôsledku čoho spadla na zem. Následne jej vytrhol kabelku, ktorú si dôchodkyňa držala v rukách, a z miesta utiekol. Dôchodkyňa v nej mala osobné doklady a hotovosť vo výške dve eurá. Pri páde utrpela ľahké zranenia.

Nakoľko páchateľ použil násilie v úmysle zmocniť sa cudzej veci na chránenej osobe, v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Polícia hľadá svedkov napadnutia.

Krimi víkend v Bratislave
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM