Krimi

Otec nechal svoje dieťa v zamknutom aute. Vyslobodiť ho museli policajti

Polícia rieši prípad 3-ročného dieťaťa, ktoré ponechal jeho otec v uzamknutom motorovom vozidle. "Starostlivému" otcovi hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Otec nechal svoje dieťa v zamknutom aute. Vyslobodiť ho museli policajti
Zdroj: pixabay.com

Policajti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave III vyšetrujú okolnosti prípadu maloletého dieťaťa ponechaného v motorovom vozidle na Vajnorskej ulici v Bratislave.

„Dňa 6. 2. 2018 v čase krátko pred 14:30 hod. sme prijali oznámenie o dieťati ponechanom v uzamknutom motorovom vozidle v priestoroch podzemných garáží jedného z obchodných centier. Oznámenie hliadka Policajného zboru preverila a jeho hodnovernosť potvrdila,“ Bratislava24.sk informovala krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Dieťa bolo v aute približne hodinu

Po príchode na miesto policajti zistili, že vo vozidle sa na mieste spolujazdca nachádza plačúce dieťa pripútané v autosedačke. Majiteľa vozidla sa však nepodarilo kontaktovať a na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného centra sa k vozidlu taktiež nikto nedostavil. „Nakoľko dieťa vo vozidle začalo zvracať, policajti násilným spôsobom, tak aby neprišlo k zraneniu dieťaťa, vnikli do vozidla a dieťa z neho vytiahli,“ uviedla Slamková.

Následne sa na miesto dostavil otec dieťaťa ako aj pracovníci Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste bolo zistené, že dieťa sa v aute nachádzalo približne hodinu. Dieťa bolo prevezené do jednej z bratislavských nemocníc, pričom kontrolné vyšetrenie nepreukázalo u neho žiadne zranenia.

Otcovi hrozí väzenie

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za uvedené konanie trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

„V tejto súvislosti apelujeme na rodičov, aby svoje deti nenechávali zavreté v motorovom vozidle, nakoľko tým môžu ohroziť ich život a zdravie. Zároveň vyzývame všetkých, ktorí sa stanú svedkom takejto situácie, aby nás neváhali kontaktovať na bezplatnom čísle polície 158,“ dodala na záver policajná hovorkyňa.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM