KAW Správy Samospráva

Pláž na petržalskej strane Dunaja otvoria o pár dní. Atrakciou bude aj mega hojdačka

Vstup, ležadlá a športoviská budú pre všetkých k dispozícii bezplatne. Mestskú pláž budú môcť návštevníci využiť podľa počasia až do konca septembra.

Ilustračný obrázok k článku Pláž na petržalskej strane Dunaja otvoria o pár dní. Atrakciou bude aj mega hojdačka
7
Galéria
Zdroj: Institute of Promotion

Nová mestská pláž vráti život na doteraz nevyužívané priestranstvo medzi divadlom Aréna a Starým mostom. Pre návštevníkov otvorí svoje brány už v piatok 19. júna.

Tyršák s pestrým programom

Pláž na Tyršovom nábreží ponúkne množstvo spôsobov ako stráviť horúce letné dni. „Ponesie už uchytený názov Tyršák, vychádzajúci zo samotnej lokality pomenovanej po Miroslavovi Tyršovi. Záštitu nad Tyršákom prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo,“ informoval Bratislava24.sk organizátor projektu Institute of Promotion, s.r.o.

Pláž s bielym pieskom ponúka priestranstvo s výhľadom na Dunaj a Staré mesto, ihrisko na plážový volejbal, plážový tenis a futbal. Bude sa tam konať tiež množstvo sprievodných kultúrnych aj športových podujatí.

Najmenší sa vyšantia na pieskovej zóne, kde nájdu množstvo detských atrakcií a kolotočov. Na Tyršáku si prídu na svoje aj milovníci dobrého jedla a nápojov. Okrem plážového baru so širokou ponukou kvalitnej kávy, piva a miešaných nápojov tu nájdu aj špeciálnu food zónu s konceptmi Yeme, Marinela, Edokin, Al Trivio a NYC Corner.

Koncertná zóna

Nová pláž privíta v rámci svojho programu DJ-ov zvučných mien a tiež slovenské kapely v špeciálnej koncertnej zóne. Uskutočnia sa tam tiež prednášky a ďalší sprievodný program pre všetky vekové kategórie.

Atrakciou pláže tento rok bude unikáta nadrozmerná hojdačka, ktorá zároveň poslúži ako netradičný photopoint s panoramatickým výhľadom na Bratislavu. Hojdačku zabezpečila 365.bank, ktorá zároveň ako jedna z partnerov pripravila pre návštevníkov aj rôzne športové, hudobné a ďalšie aktivity na Tyršáku.

Vstup na pláž, ležadlá a športoviská budú pre všetkých k dispozícii bezplatne. Mestskú pláž budú môcť návštevníci využiť podľa počasia až do konca septembra.

Pláž v číslach

Na tvorbu priestrannej pieskovej zóny bolo použitých 650 ton piesku, čo je približne 45 nákladných áut. Na letné leňošenie je pripravených 250 ležadiel. Plážovú atmosféru dotvorí okrem iného aj množstvo zelene a na osvieženie počas horúcich dní poslúžia aj hmlové brány a rozprašovače vodnej hmly.

Mestská pláž bude na svoju prevádzku využívať Zelenú energiu z obnoviteľných zdrojov, samozrejmosťou bude separácia, zhodnocovanie, ako aj kompostovanie odpadov. Počas leta bude pre návštevníkov k dispozícii aj služba zdieľania automobilov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM