Eva Sládková Správy Samospráva

Bratislava už otvorila kúpaliská. Čaká nás meranie teploty a ďalšie opatrenia

Od dnes funguje väčšina kúpalísk v Bratislave. Samospráva očakáva, že mnohí Bratislavčania zostanú počas dovolenky doma.

Zdroj: Dnes24.sk
Plánujete dovolenkovať v Bratislave?

NIE

Ani dovolenka v Bratislave však nebude nudná, mesto pripravilo množstvo atrakcií.

Dovolenka na Slovensku

Kríza mnohých pripravila o financie a to môže byť jeden z dôvodov, prečo sa menej ľudí chystá do zahraničia. Iní zas nechcú riskovať prinesenie infekcie. Každopádne, zdá sa, že Bratislava toto leto nebude taká vyľudnená ako v minulých rokoch.

„Podľa OECD sa očakáva pokles európskeho turizmu o viac ako 60 percent. Vidíme to aj my, aký je aktuálne enormný nárast záujmu o relax napríklad v mestských lesoch, ale aj inde. Berieme to vážne a pripravili sme sa na to,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Jeho slová potvrdzujú aj aktuálne čísla z Dúbravky, kde žije viceprimátor Juraj Káčer.

„Starosta mi potvrdil, že až 90 percent detí zostane v materských školách, čo je podstatne viac ako po iné roky. Takmer všetky škôlky zostávajú otvorené,“ dodal Juraj Káčer.

Kúpaliská

Samospráva preto pripravila viacero zaujímavých podujatí. Môžeme sa tešiť na kultúru v centre, na atrakcie v prírode, ale najmä na kúpaliská.

„Ľudia budú mať k dispozícii všetkých 6 mestských kúpalísk plus areál Zlaté piesky. Od dnes (streda 17.6.) nám Regionálny úrad verejného zdravotníctva povolil otvoriť Rosničku, Delfín, Tehelné pole a Lamač. Ďalšie dve – Raču a Krasňany – by sme mali otvárať v najbližších dňoch. Zlaté piesky sú otvorené už dávnejšie a zatiaľ je vstup na ne bezplatný,“ povedal nový riaditeľ mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Ladislav Križan.

Taktiež ubezpečil, že Račania sa nemusia obávať. To, že kúpaliská v ich mestskej časti ešte nie sú otvorené je len technickou záležitosťou. Zatiaľ ich ešte úrad nestihol skontrolovať, no voda v nich je údajne určite v poriadku.

Opatrenia

Tohtoročná kúpalisková sezóna bude ale trochu iná ako kedykoľvek v minulosti. Ak sa vyberiete na kúpalisko teraz v júni, musíte rátať s tým, že vám pred vstupom odmerajú teplotu.

„Ak bude vyššia ako 37,2 nemôžeme záujemcu vpustiť,“ dodal Ladislav Križan. Na záver ľudí poprosil, aby boli zodpovední a empatickí a na kúpaliskách dodržiavali dvojmetrové odstupy. „My dúfame, že od júla sa vládne opatrenia ešte zmiernia a potom to už nebude potrebné,“ uzavrel.

Kúpalisko Rosnička
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM