Rôzne

Pijú netopiere krv, lietajú do vlasov a spia dole hlavou? Odpovede nájdete v ZOO

Naučíte sa, ako pomôcť nájdenému netopierovi a tiež, čomu sa venuje netopieria záchranka. Áno, aj taká existuje.

Ilustračný obrázok k článku Pijú netopiere krv, lietajú do vlasov a spia dole hlavou? Odpovede nájdete v ZOO
3
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská zoologická záhrada (ZOO) je ríšou tajomstiev zo sveta zvierat, ktoré tu našli svoj domov, pretože sa stali ohrozenými druhmi.

Stretnite netopiera

Okrem pozorovania bežných dní zvierat sa môžete v ZOO mnohému priučiť. Či už pri pravidelnom komentovanom kŕmení alebo pri rôznych tematických akciách.

Už tento víkend si pre vás bratislavská ZOO pripravila ďalšiu zaujímavú akciu, na ktorej sa môžete stretnúť so živým netopierom! V sobotu 15. 9. sa za pavilónom primátov uskutoční podujatie Medzinárodná noc netopierov. Tento rok to bude počas dňa, a to od 13:00 do 16:00 hod.

Dozviete sa viac o dennom a nočnom životnom cykle netopierov, ako aj o tom, kam sa ukrývajú v lete a kam v zime. Naučíte sa, ako pomôcť nájdenému netopierovi a tiež, čomu sa venuje netopieria záchranka.

Nezmeškajte príležitosť zistiť, či naozaj netopiere pijú krv, lietajú do vlasov a spia dole hlavou. Pre najmenších sú pripravené aj netopierie hlavolamy, kreslenie, množstvo hier a súťaží.

Európsku noc netopierov (ENN) vyhlasuje od roku 1997 sekretariát Dohovoru o ochrane európskych populácií netopierov EUROBATS so sídlom v Bonne. Cieľom podujatia je propagácia ochrany netopierov u širokej verejnosti. Každoročne sa na prelome augusta a septembra konajú vo viac ako 30 štátoch rôzne prednášky, výstavy, ukážky výskumu netopierov a ďalšie aktivity približujúce ľuďom život netopierov.

Netopier
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM