ESL Správy Samospráva

Petícia proti pumptrackovej dráhe: Ľudia ju nechcú uprostred sídliska

Obyvatelia žiadajú zastavenie výstavby pumptrackovej dráhy. Tvrdia, že sa im zhorší kvalita života.

Ilustračný obrázok k článku Petícia proti pumptrackovej dráhe: Ľudia ju nechcú uprostred sídliska
8
Galéria

Pumpratckové dráhy sú obľúbené športoviská cyklistov aj korčuliarov. Jedna nová začala vyrastať na sídlisku v Podunajských Biskupiciach, no napriek prvotnému nadšeniu, sa časť obyvateľov začala búriť.

Kvalita života

„My, dolu podpísaní obyvatelia Latorickej ulice žiadame, aby sa IHNEĎ zastavila výstavba plánovanej pumptrackovej dráhy. Pred jej výstavbou na Latorickej ulici v Bratislave žiadame, aby sa vopred viedla komunikácia s dotknutými obyvateľmi priľahlej oblasti v dôsledku výrazného zhoršenia kvality života,“ píšu v petícii. Tvrdia, že takáto dráha na sídlisko nepatrí, že ide o projekt od stola a že sa peniaze účelovo míňajú na niečo, čo nikomu nepomôže.

„Výstavbou sa odstráni aj posledná trocha zelene, ktorá pri tom všetkom asfalte a betóne zostala,“ dodávajú zásadný argument.

Podpora športu

Mestský poslanec za Podunajské Biskupice Roman Lamoš, ktorý má tento projekt pod záštitou však dané tvrdenie odmieta.

„Projekt chce podporovať rozvoj športu u mládeže. A ja, ako bývalý športovec, všetkými desiatimi budem podporovať výstavbu športovísk,“ píše Roman Lamoš.

Dodáva, že sa nerozhodovalo od zeleného stola, ako tvrdia autori petície, ale projekt bol dlhodobo komunikovaný.

„Čo sa týka zelene a asfaltu. Vznikom pumptracku naopak asfalt ubudne a zeleň pribudne. Konkrétne bude v danej lokalite o 40 percent menej asfaltu a bude vysadená nová zeleň, ktorá bude v letných mesiacoch ochladzovať prostredie,“ dodáva poslanec. Samospráva chce podľa neho územie revitalizovať. „Práve staré betónové plochy, prerastené trávou sa rušia a na ich mieste sa vybuduje dráha,“ dodáva.

Roman Lamoš vraví, že je ochotný odpovedať na akúkoľvek otázku súvisiacu s projektom. Ľudí vyzýva, aby sa v prípade nejasností, ozvali.

STANOVISKO K PETÍCII Dovoľte mi vyjadriť sa pár slovami k petícii, ktorú evidujem v súvislosti s výstavbou...

Posted by Roman Lamoš on Wednesday, November 4, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM