KAW Správy Samospráva

Zelené srdce Podunajských Biskupíc: V mestskej časti sa črtá nový priestor pre oddych + VIZUALIZÁCIE

Zhotoviteľ v rámci projektu stavil na tzv. živú architektúru, ktorá je inšpirovaná tvarmi prírody, účelnosťou i funkčnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Zelené srdce Podunajských Biskupíc: V mestskej časti sa črtá nový priestor pre oddych + VIZUALIZÁCIE
7
Galéria

Obyvatelia a návštevníci Podunajských Biskupíc sa môžu tešiť na príjemnú oddychovú zónu plnú zelene. Vznikne medzi ulicami Komárovská, Biskupická a Padlých hrdinov.

Priestor plný zelene

Projekt s názvom „Zelené srdce Podunajských Biskupíc“ už pozná aj svojho zhotoviteľa. Bude ním firma GK STUDIO. Informoval o tom na svojom webe Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Koncom minulého roka vypísali Podunajské Biskupice tender na projektovú dokumentáciu stavby „Zelené srdce Podunajských Biskupíc“. V oddychovej zóne pribudnú lavičky, vodné atraktivity, ihriská aj rôzne prvky na cvičenie. Pri výstavbe sa počíta s využitím vodopriepustných materiálov z dôvodu zadržiavania dažďovej vody na riešenom území, čo prispeje k ochladzovani­u klímy.

Nezabúda sa na cyklistov

Cyklodoprava bude v časti Devätinová ulica vedená od autobusovej zástavky na križovatke s ulicou Pri trati, pokračujúc po ulici Padlých hrdinov až po križovatku s Trojičným námestím, s nadväznosťou na jestvujúcu časť. Súčasťou spomínanej trasy budú aj inteligentné prvky fungujúce najmä pomocou solárnej energie, ktoré umožnia bezpečne si odložiť alebo uschovať bicykel a pokračovať do zamestnania MHD.

Nové parkovacie miesta vzniknú Biskupickej ulici oproti nemocnici a pri DK Vetvár.

Zhotoviteľ v rámci projektu stavil na tzv. živú architektúru, ktorá je inšpirovaná tvarmi prírody, účelnosťou i funkčnosťou. „Autorom návrhu je architekt József Siklósi, ktorý je medzinárodným predstaviteľom tohto architektonického smeru a úzko spolupracoval s Imrichom Makoveczom, ktorý je jedným zo zakladateľov organickej architektúry,“ dodáva BSK.

Mestská časť na vybudovanie projektu použije peniaze, ktoré z minuloročného daru Vlády SR, pri ktorom medzi bratislavské mestské časti rozdelili päť miliónov eur.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM