Aktualizované ts Od Vás

Pasca pre cyklistov: Na lesných cyklo cestách vyčíňajú zákerní vandali, VIDEO

V lesoch v Bratislave a okolí vyčíňajú zákerní vandali. Po cyklo cestách rozhadzujú ostré klince, niektoré vo veľkosti až 10 centimetrov.

Ilustračný obrázok k článku Pasca pre cyklistov: Na lesných cyklo cestách vyčíňajú zákerní vandali, VIDEO
12
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre

Ľudská zloba nepozná hraníc. Kým dobrovoľníci vo svojom voľnom čase robia všetko pre to, aby sme žili v krajšom a čistejšom meste, vandali ich prácu sabotujú tým najkrutejším spôsobom.

Zákerní vandali

Najnovšie nejaký „dobrák“ rozsypal ostré klince na cyklo ceste v mariánskom lesíku. „Našiel to kamarát pri behaní. Je to cyklo cesta, tak niekto to zrejme sabotoval,“ napísal nám do redakcie Peter z Občianskeho združenia (OZ) Bunkre.

Spolu s kamarátmi a susedmi sa na sociálnej sieti dohodli a nebezpečné predmety išli vyzbierať. „Na približne 600-metrovom úseku sme pomocou magnetu pozbierali 1,5 kila klincov a šróbov, okrem toho aj nárazník či svetlo z auta,“ priblížil s tým, že ešte pred nimi jeden z Mariančanov vyzbieral ďalších 3,5 kilogramu klincov. „So zberom nám pomohlo OZ Bunke, ktoré zabezpečilo auto a pomôcky na zber,“ dodal Peter.

Zdá sa, že zákerní vandali vyčíňali aj na Malom Slavíne, kde na ceste ležali až 10-centimetrové klince. „Pozor na klince a skrutky na Malom Slavíne za závorou! Je ich tam veľké množstvo, takže to bol niekoho evidentný úmysel. Strávil som cca hodinu zbieraním, a hoci som vyzbieral celkom veľkú dávku, je tam ešte veľa malých klincov, ktoré na prvý pohľad pri jazde na biku nespozorujete. Je lepšie zosadnúť z biku a prejsť to peši,“ napísal Peter.

Podľa polície v tomto prípade možno hovoriť o priestupku proti verejnému poriadku podľa § 47 ods. 1 písm. d/ priestupkového zákona, za ktorý hrozí bloková pokuta do výšky 33 eur. „Za istých okolností však možno hovoriť aj o podozrení zo spáchania trestného činu, ak by motív páchateľa smeroval k tomu, že týmto konaním chcel niekomu úmyselne ublížiť, prípadne poškodiť jeho majetok. Nakoľko z publikovaných fotografií sa takýto úmysel nedá vyvodiť, nemožno hovoriť o spáchaní podozrenia z trestného činu,“ uviedol pre Dnes24.sk Peter Pleva, hovorca Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy.

Človek, ktorý klince na frekventovaných úsekoch rozsypal, mohol spôsobiť nielen škodu na bicykloch, ale aj ujmu na zdraví cyklistov, detí či psov. Buďte preto opatrní, miest obsypaných ostrými klincami môže byť viac!

Klince rozhádzané na Malom Slavíne

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM