Aktualizované han Od Vás

Snehová NÁDIELKA páchala škody: Na Ševčenkovej zavalil strom autá! FOTO

Husté sneženie spôsobuje aj škody. Dobre o tom vedia majitelia áut na jednej z petržalských ulíc. V pohotovosti boli hasiči, ktorí riešili spadnutý strom.

Ilustračný obrázok k článku Snehová NÁDIELKA páchala škody: Na Ševčenkovej zavalil strom autá! FOTO
10
Galéria

Obyvateľov na Ševčenkovej ulici v bratislavskej Petržalke večer vystrašil príchod hasičov a polície. Keďže sme sa nachádzali neďaleko, išli sme zistiť, čo sa stalo.

Autá privalil strom

Pri pohľade na parkovisko sme si my, ale aj ostatní obyvatelia, vydýchli. Nikomu sa našťastie nič nestalo, akurát majitelia automobilov budú mať teraz starosti a povinnosti so škodovou udalosťou. Dve autá totiž privalil strom.

„Zrejme neudržal nápor snehu,“ opísal situáciu jeden z hasičov, ktorí boli vyslaní na výjazd. Privolaní policajti spisovali s majiteľmi povinné úkony a po pár minútach sa hasiči dali do práce.

Približne za tridsať minút opatrne prehnutý a vyvalený strom rozpílili, aby už nemohol napáchať väčšie škody. Tento výjazd síce vyvolal rozrušenie tamojších ľudí v panelákoch, ale všetko sa vyriešilo v priebehu poldruha hodiny. A čo je hlavné, neprišlo k väčším škodám, či zraneniam.

Výjazdy hasičov

Slovenskí hasiči majú za sebou náročnú noc, pre zlé počasie museli zasahovať v desiatkach prípadov. Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, počet výjazdov hasičov počas noci výrazne stúpol.

V súvislosti s poveternostnou situáciou zasahovali za 24 hodín viac ako 152-krát. Najviac výjazdov uskutočnili v Trnavskom kraji, kde boli privolaní k 61 udalostiam. V Bratislavskom kraji bola ich pomoc potrebná 40-krát, v Nitrianskom kraji zasahovali 15-krát a v Trenčianskom kraji boli vyslaní k 14 udalostiam,“ uviedla.

Hasiči najčastejšie odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, zaparkovaných vozidiel a elektrických vedení. Vyslaní boli aj k desiatkam dopravných nehôd. Pri týchto udalostiach zasahovalo viac ako 230 profesionálnych hasičov.

-------------------------------------------------------------------------------------

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Strom v Petržalke zavalil autá
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM