Eva Sládková Kultúra

Park Andreja Hlinku ožije výnimočnou gastronómiu a podujatiami. Bude aj ohnivá šou

Od dnes až do nedele sa Park Andreja Hlinku stane miestom oslavy pouličnej gastronómie, slovenského vína a remeselného piva.

Ilustračný obrázok k článku Park Andreja Hlinku ožije výnimočnou gastronómiu a podujatiami. Bude aj ohnivá šou
5
Galéria

Ružinovský park Andreja Hlinku sa už druhýkrát počas tohto leta stane miestom, kde to mimoriadne žije a kde si gurmáni prídu na svoje. Občianske združenie Skrášlime Slovensko tam po júlovom Beer and Barbecou prináša Festival pouličného jedla a remeselného piva Street food v Ružinove.

Park ožíva

„Našim cieľom je prinášať život do pekných miest v rámci Ružinova. Aj Park Andreja Hlinku je krásny, ale nie je až taký využívaný, ako by mohol byť. Chceme ho aj takto zatraktívniť a prilákať sem ľudí,“ vraví pre Bratislava24 predseda správnej rady združenia Skrášlime Slovensko Maroš Mačuha.

Street food v Ružinove sa začína dnes o 11.00 a potrvá do nedeľného večera. Na svoje si prídu najmä milovníci kvalitnej gastronómie. Park bude plný stánkov s netradičnými dobrotami.

Špecialitky

Organizátori pozvali výnimočných kuchárov z celého Slovenska a dokonca aj zo zahraničia, ktorých starostlivo vyberali.

„Nebudú to nejaké hocijaké stánky s cigánskou, ako to býva na rôznych hodoch. My sme oslovili originálne prevádzky. Bude tu napríklad thajské jedlo, vynikajúce slovenské špeciality, prvotriedne langoše, ale aj Trdelíno, čo je hot dog v slanom Trdelníku. A samozrejme všeličo ďalšie,“ láka Maroš Mačuha.

Sprievodný program

V Parku Andreja Hlinku bude aj zaujímavý program pre deti, konzumáciu dobrôt vám spríjemní nevtieravá hudba a v piatok od 19.00 sa môžete zoznámiť s vodiacimi psami pre nevidiacich ľudí.

„Návštevníkom predvedieme ukážky výcviku vodiacich psov, ktorý je špeciálny. My ich totiž necvičíme na technické veci, ale potrebujeme ich naučiť, aby vedeli analyzovali situáciu a myslieť. Len tak môžu byť nenahraditeľnými pomocníkmi ľudí, ktorí prišli o zrak,“ vraví Jarmila Virágová z Výcvikovej školy pre vodiace a asistenčné psy. Záujemcovia budú môcť psy aj pohladkať, pohrať sa s nimi a spýtať sa všetko, čo ich zaujíma.

Piatkovým vyvrcholením programu bude úžasná ohňová šou od Anta Agni. Začne sa o 21.00. Celé podujatie potrvá v parku aj počas víkendu.

Posted by Street food na Duláku on Tuesday, August 11, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM