Rôzne Správy

Ovocná alej na atraktívnom mieste neďaleko Bratislavy: K jej vybudovaniu môže prispieť každý

Poteší cyklistov, vodákov, ale aj všetkých romantikov. Šancu na realizáciu má projekt, ktorý skrášli obľúbené Korzo Zálesie.

Ilustračný obrázok k článku Ovocná alej na atraktívnom mieste neďaleko Bratislavy: K jej vybudovaniu môže prispieť každý
6
Galéria
Zdroj: Stanislav Zajaček

Takmer 30 projektov a len jeden z Bratislavského kraja. Všetci milovníci prírody môžu získať novú ovocnú alej. Stačí zahlasovať!

Hlasujte

O aktívnych obyvateľoch obce Zálesie neďaleko Bratislavy, ktorí dokázali skládku odpadu premeniť na nádherné romantické miesto, sme v Bratislava24 písali už viackrát. Vďaka šikovnosti a nasadeniu tamojších ľudí vzniklo unikátne Korzo Zálesie, ktoré oceňujú odborníci aj laická verejnosť. Stalo sa obľúbeným miestom na prechádzky pre romantikov a vlani získalo aj cenu za architektúru CE ZA AR. Teraz je šanca, aby priestor okolo korza skrásnel. Porota programu Zelené oázy ho totiž zaradila medzi najlepšie projekty.

„Ak projekt získa prostriedky, Ovocná alej by mohla vyrásť popri cyklotrase, ktorá spája Dva mosty a Korzo Zálesie. Je to nápad, ktorý môžeme realizovať už teraz, a budú z neho profitovať ďalšie generácie,“ píšu aktivisti z Korza Zálesie na svojom facebooku.

Na to, aby projekt získal financie, potrebuje dostať najviac hlasov. Uchádza sa o to ako jediný z našej župy. Hlasovať sa dá na webe projektu Zelené oázy.

Zelená poistka

„Stromy sú našou zelenou poistkou do budúcna – poskytnú tieň cyklistovi, chládok pešiemu, pre hmyz i vtáctvo sú životným priestorom, zmiernia prašnosť, zadržia vodu a určujú tvárnosť krajiny,“ uzatvárajú dobrovoľníci.

Korzo Zálesie

Korzo Zálesie a Malý Dunaj
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM