KAW Rôzne Správy

FOTO: Unikátne drevené korzo vás prevedie ponad hladinu Malého Dunaja

Na projekte sa začalo pracovať už v roku 2014, odkedy postupne vznikla rozhľadňa Záleský maják, multifunkčné altánky, ale aj „zastávka s rozumom“.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Unikátne drevené korzo vás prevedie ponad hladinu Malého Dunaja
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Pár kilometrov za Bratislavou v obci Zálesie vyrastá netradičné korzo. Prevedie vás ponad Malý Dunaj a ponúkne výhľady na okolitú prírodu. Nájdete ho na konci obce, blízko konečnej zastávky autobusu.

Chodník nad vodou

Zanesená zátoka a skládka odpadu sa postupne zmenila na skvelé miesto pre trávenie voľného času v prírode Malého Dunaja. Súčasťou zaujímavého projektu korza v Zálesí je mólo, prírodný amfiteáter a pribudne aj prevádzková budova ako zázemie pre vodákov. V spomínanej lokalite nájdete aj posedenie, kde môžete (samozrejme, po skončení mimoriadnych opatrení) piknikovať.

Na projekte sa začalo pracovať už v roku 2014, odkedy postupne vznikla rozhľadňa Záleský maják, multifunkčné altánky aj „zastávka s rozumom“.

Čo sa ešte chystá?

V rámci projektu sa ešte vybuduje mólo s dĺžkou 120 metrov, ktoré prepojí pešiu a cyklistickú infraštruktúru v zaujímavých rekreačných lokalitách. Pri jeho výstavbe zároveň vykonajú potrebné terénne úpravy – vybuduje sa opora móla a spevní sa násyp.

Pribudne tiež objekt s plochou približne 60 metrov štvorcových, ktorý sa stane útočiskom pre vodákov a cyklistov. Jeho súčasťou bude WC, hygienické zázemie a sklad.

Lákadlom sa stane prírodný amfiteáter a detské ihrisko. Vytvorí sa tak priestor pre kultúrne podujatia.

Breh Malého Dunaja spestrí aj malé mólo, menšie prístrešky, jeden veľký prístrešok, pútač, lavičky, stojany na bicykle a smetné koše. Na celom území sa vykonajú potrebné sadové úpravy.

Dobuduje sa tiež potrebná technická infraštruktúra ako napríklad verejné osvetlenie, vodovodná prípojka a žumpa.

Korzo Zálesie a Malý Dunaj
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM