KAW Rôzne Správy

Otrasný pohľad: Pri obľúbenej prechádzkovej trase vznikla obrovská skládka odpadu

Kúsok od Starého mosta, kadiaľ denne prefrčia stovky bicyklov a množstvo "korzujúcich" ľudí, sa nahromadili tony odpadu. Čo bude ďalej s nepovolenou skládkou?

Ilustračný obrázok k článku Otrasný pohľad: Pri obľúbenej prechádzkovej trase vznikla obrovská skládka odpadu
3
Galéria

Pri prechádzke popod bratislavské mosty na pravej strane Dunaja ľudí okrem zaujímavých scenérií domov starej Petržalky a lužného lesa čaká aj otrasný pohľad na skládku. Priamo oproti lesu „vyrástli“ kilá (ak nie tony) odpadu a neuveriteľne špatia okolie a hlavne poškodzujú prírodu.

Tony odpadu

Redakcia Bratislava24 skládku odfotografovala vo štvrtok 7. januára. Deň na to sa už pracovalo na jej odstránení. Odpadu je tam však toľko, že bude trvať ešte dosť dlho, kým sa ho podarí vyzbierať.

Do práce na skládke sa pustila občianska iniciatíva Za krajšiu Petržalku. „Po 3 hodinách sa jednotlivcovi podarilo vyzbierať 10 × 240 litrov vriec rôzneho odpadu a 2 × 120 litrov. V danom priestore sa pohol asi tak o 1 meter,“ uvádza iniciatíva na sociálnej sieti.

Skládku, schovanú za kríkovým porastom, nebolo počas leta veľmi vidieť, zima však odhalila niekoľko vrstiev nahromadeného odpadu. „S takouto skládkou sme sa dlho nestretli a predbežný prepočet odhadujeme tak na 5 veľkokapacitných kontajnerov. Situáciu riešime a veríme, že skládka tam v čo najskoršom čase zmizne,“ uvádza o. i. Za krajšiu Petržalku.

Netrafili do zberného dvora?

Na mieste je otázka, ako taká skládka vzniká. Časť odpadu tam zanechali ľudia bez domova, ktorí na pozemku prebývali. Tí, ktorí neporiadok videli z blízka však dodávajú, že nie všetok odpad tam nanosili práve bezdomovci. Veľkú časť tam vyhodili ľudia, ktorým sa z neznámych dôvodov nechcelo ísť odovzdať „haraburdy“ do zberného dvora.

O pozemok, by sa mal, samozrejme postarať jeho majiteľ a zabezpečiť aj odvoz odpadu. Iniciatíva Za krajšiu Petržalku preto zisťovala, komu pozemok patrí. Podľa Pavla Škápika je majiteľom dcérska spoločnosť známeho developera, s ktorým majú už z minulosti dobrú skúsenosť. O problémoch so skládkou už vie, je preto šanca, že sa sám zapojí a pozemok zabezpečí. Prípad bude redakcia Bratislava24 naďalej sledovať.

ČLOVEK VS. SKLÁDKA - ZAŤIAĽ 0:1 🙄👎 Iba včera sme sa dozvedeli informáciu o rozsiahlej skládke medzi Starým mostom a...

Posted by Za krajšiu Petržalku on Saturday, January 9, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM