Eva Sládková Správy Samospráva

Opäť premáva Záhoráčik. Kam vás odvezie?

Už tento víkend sa začína sezóna obľúbeného vláčika Záhoráčika. Potrvá do 15. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Opäť premáva Záhoráčik. Kam vás odvezie?
3
Galéria

Záhoráčik bude premávať každý víkend trikrát denne. Východiskovou stanicou je Bratislava-hlavná stanica a konečnou zastávkou Plavecké Podhradie. Vlak je vybavený aj špeciálnym cyklovozňom a prevádzkovať ho bude Železničná spoločnosť Slovenska.

Štart turizmu

„Projekt sezónneho cykloturistického vlaku je výborným príkladom ako naštartovať turizmus v Bratislavskej župe po období reštriktívnych opatrení proti koronavírusu. Pre pandémiu sme boli nútení tento obľúbený projekt pôvodne pozastaviť. O to viac sa teším, že sa Ministerstvo dopravy a výstavby v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovenska rozhodlo projekt obnoviť,“ uviedol bratislavský župan Juraj Droba.

„Letný Vlak Záhoráčik je jedným z desiatich projektov, ktorých cieľom je podnietiť ľudí spoznávať Slovensko vlakom a objavovať výnimočné miesta, prírodné krásy, pamiatky, chute a vône Slovenska,“ doplnil generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Tipy na výlet

Cestujúci, ktorí využijú letný vlak Záhoráčik, sa môžu odviezť až do Plaveckého podhradia, odkiaľ sa dostanú nielen na Plavecký hrad, ale tiež na známu rozhľadňu na Vápennej. Môžu si prejsť aj Náučný chodník Plavecký kras, ktorý patrí medzi najkrajšie náučné chodníky na Slovensku. Turisticky lákavý je aj výhľad na panorámu Malých Karpát a Záhorskú nížinu z vrchu Vysoká, na ktorú sa dostanú z obce Kuchyňa. Obec Kuchyňa je zároveň aj ideálnym štartovacím bodom pre cyklovýlety na Zochovu chatu alebo rozhľadňu Veľká Homola.

Podrobnejšie informácie k cestovným poriadkom, ako aj mapu, tipy na výlety, či fotografie nájdete na webe BSK.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM