Rôzne Správy

Odstávku spaľovne ukončili, zatiaľ však neprijíma odpad od externých zákazníkov

Technologické odstávky bratislavskej spaľovne odpadu sú realizované pravidelne jeden- až dvakrát ročne a počas nich sa vykonávajú dôležité revízie a opravy.

Ilustračný obrázok k článku Odstávku spaľovne ukončili, zatiaľ však neprijíma odpad od externých zákazníkov
6
Galéria
Zdroj: OLO a.s.

Technologická odstávka spaľovne odpadu v Bratislave je po niekoľkých týždňoch ukončená. Trvala od 14. septembra do 8. októbra.

Revízie a opravy

Počas odstávky sa zrealizovali viaceré opravy, napríklad zásobníka odpadu a škvary, parnej turbíny, generátora. Realizovala sa aj revízia i oprava roštov a ventilátorov oboch kotlov, servis čerpadiel či ďalšie práce. Uviedla to hovorkyňa bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Beáta Humeniková.

Firma tak od začiatku tohto týždňa zmesový komunálny odpad z Bratislavy opäť odváža na energetické zhodnotenie, teda na spálenie do spaľovne odpadu. „Naďalej však ešte platí, že spaľovňa odpadu zatiaľ neprijíma odpad od externých zákazníkov, a to do 22. októbra,“ podotkla hovorkyňa.

Zmesový komunálny odpad bol počas odstávky odvážaný na skládky odpadov do Zohora a Senca, pričom spolu bolo na obe skládky odvezených okolo 5-tisíc ton odpadu. Celkové náklady na uloženie odpadu na skládky sa pohybujú vo výške 200-tisíc eur bez DPH.

Technologické odstávky bratislavskej spaľovne odpadu sú realizované pravidelne jeden- až dvakrát ročne a počas nich sa vykonávajú dôležité revízie a opravy. Ich cieľom je zabezpečiť ďalšiu prevádzkyschopnosť technologických častí spaľovne a bezproblémové energetické zhodnocovanie zmesového komunálneho odpadu z hlavného mesta.

Odvoz a likvidácia odpadu
6
Galéria
Zdroj: OLO a.s.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM