Rôzne Správy

Odštartovala výstavba projektu Sky Park. Ponúkne viac ako 700 bytov

Všetky tri 30-poschodové rezidenčné veže získali koncom novembra stavebné povolenie. Ich výstavba sa v najbližších týždňoch naplno rozbehne.

Ilustračný obrázok k článku Odštartovala výstavba projektu Sky Park. Ponúkne viac ako 700 bytov
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

V bratislavskom Starom Meste pribudnú stovky nových bytov v rámci projektu Sky Park. Spoločnosť Penta Investments získala stavebné povolenie na výstavbu troch rezidenčných veží, spustiť by sa mala v najbližších týždňoch. Byty majú byť hotové koncom roka 2019. Náklady na ne by mali prevýšiť 130 miliónov eur.

Byty aj administratívna časť

Rezidenčnú časť projektu pôvodne nazvaného Čulenova, ktorého autorkou je zosnulá architektka Zaha Hadid, budú tvoriť tri 30-poschodové veže s približne 780 bytmi. Z nich 62 percent budú predstavovať dvojizbové byty, 29 percent trojizbové a 9 percent štvor- a viacizbové byty. Komplex ponúkne asi 1100 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach.

Súčasťou projektu sú aj dve administratívne budovy s celkovou prenajímateľnou plochou 55 tisíc štvorcových metrov. Jedna z nich už má stavebné povolenie a bude postavená v prvej fáze spolu s rezidenčnými vežami. Občianska vybavenosť zaberie viac ako 2 tisíc metrov štvorcových.

Výstavbu prispôsobia počasiu

„Investičné náklady do rezidenčných veží presiahnu 130 miliónov eur. Celkové náklady na projekt aj s kancelárskymi objektmi presiahnu 300 miliónov eur. Výstavbu chceme začať ešte tento mesiac s ohľadom na počasie, kolaudáciu očakávame koncom roka 2019,“ priblížil šéf projektu Michal Padych na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

Projekt počíta aj s novým mestským parkom v centre hlavného mesta s rozlohou vyše 20 tisíc metrov štvorcových a rekonštrukciou fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. „Stále hľadáme využitie funkcie Jurkovičovej teplárne. Veríme v jej čiastočne verejnú funkciu, ale táto téma je ešte otvorená,“ informoval Padych.

SKY PARK
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM