Rôzne

OBRAZOM: Na Dňoch majstrov ÚĽUV sa predviedli šikovní majstri ľudových remesiel

V sobotu zaplnili ulice Starého Mesta hrnčiari, drotári, drevorezbári, kováči, tkáčky, šperkári a iní remeselníci. Umenie majstrov ÚĽUV budete môcť obdivovať aj v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na Dňoch majstrov ÚĽUV sa predviedli šikovní majstri ľudových remesiel
26
Galéria

V uliciach Starého Mesta dnes odštartoval už 27. ročník festivalu Dni majstrov ÚĽUV. Zruční majstri a výrobcovia z celého Slovenska obsadili Hviezdoslavovo námestie, Primaciálne námestie a Hlavné námestie.

Majstri remesiel

Viac ako 100 ľudovoume­leckých výrobcov z celého Slovenska predstavilo súčasnú podobu tradičných remesiel a pokračovať budú aj zajtra. Čipkované Slovensko hľadajte na Radničnom námestí, Majstri svojho remesla sa predvedú na Hviezdoslavovom námestí, na Primaciálnom námestí je pre deti pripravený bohatý program, ľudové hry a zábavky pre deti, kolotoč na ručný pohon aj stretnutia s remeselníkmi.

Na Nádvorí sv. Juraja (vchod z Primaciálneho paláca) nájdete Školu remesiel ÚĽUV, v Primaciálnom paláci, v Justiho sieni, Drôtený vodný svet a hlad môžete zahnať na Rybnom a Primaciálnom námestí.

V nedeľu sa na hlavnom pódiu na Hlavnom námestí predstavia DFS Čečinka, Školička tanca s DFS Čečinka, Banda a Partia a iní.

Dni majstrov ÚĽUV
26
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM