Kultúra

Mesto ožije ľudovými remeslami. Dni majstrov ÚĽUV predstavia hudbu, tanec, módu aj tradičnú kuchyňu

Bude sa na čo pozerať a čo ochutnávať! Hrnčiari, drotári, drevorezbári, kováči, tkáčky, šperkári a iní remeselníci zaplnia už onedlho ulice v centre Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Mesto ožije ľudovými remeslami. Dni majstrov ÚĽUV predstavia hudbu, tanec, módu aj tradičnú kuchyňu
13
Galéria
Zdroj: TASR

Už 27. ročník festivalu Dni majstrov ÚĽUV zavíta do ulíc Starého Mesta prvý septembrový víkend. Bratislavčania sa môžu tešiť na zručných majstrov a výrobcov z celého Slovenska, remeselné dielne, hry pre deti, hudobno-tanečné vystúpenia. Prídu aj finalisti súťaže Zem spieva. K tomu všetkému vaše oči poteší aj módna prehliadka a žalúdok naplní tradičná kuchyňa.

Dni majstrov ÚĽUV 2017

Zruční majstri a ľudovoumeleckí výrobcovia z celého Slovenska prídu predviesť svoje majstrovstvo a ponúknuť najkvalitnejší sortiment svojich výrobkov. Hviezdoslavovo námestie sa pomyselne rozdelí na kraje – na západoslovenský, stredoslovenský a východoslovenský, kde budete môcť stretnúť hrnčiarov, kováčov, tkáčky, krasličiarky, paličkárky, drevorezbárov, drotárov a veľa iných výrobcov, ktorí sa usilujú o uchovanie tradičného remesla.

Zábava pre deti

V Škole remesiel si deti budú môcť vyskúšať prácu s hlinou, drôtom, šúpolím či textilom a na Primaciálnom námestí sa vyhrajú do sýtosti tak, ako kedysi naši starí rodičia. Nebude chýbať ani drevený kolotoč na ručný pohon, školička tanca, zapletanie vrkočov, vystúpenia detských folklórnych súborov, či bábkové divadlo.

Veselo pri hudbe

Súčasťou Dní ÚĽUV 2017 bude aj bohatý hudobný a tanečný program. Počas dvoch dní sa na Hlavnom námestí a v Altánku na Hviezdoslavovom námestí vystriedajú známe folklórne súbory. Bratislavčanov potešia aj sólisti z úspešného programu RTVS Zem spieva. Uvidíte sestry Matákové, Petra Vajdu a Mira Buzrlu, interpretov world-music – obľúbenú hudobnú skupinu Banda, Karpatské horké, a mnohých ďalších.

„Aj v tomto roku vyzývme všetkých návštevníkov, aby prišli na festival odetí v kroji, prípadne v oblečení, ktoré je inšpirované tradičným odevom. Dni majstrov ÚĽUV je udalosť, kedy sa všetci môžeme vyKROJiť z davu,“ vyzýva organizátor podujatia – ÚĽUV – všetkých návštevníkov.

2. – 3. september / centrum Bratislavy / od 10:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Dni majstrov UĽUV
13
Galéria
Foto: Soňa Patúcová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM