Michaela Katonová Rôzne

OBRAZOM: Ktoré fotografie hlavného mesta vás najviac zaujali v roku 2015

Čitateľov tento rok na sociálnej sieti Bratislava24.sk najviac zaujal Hrad nasvietený vo farbách francúzskej vlajky, zábery na Starý most, momentka v okolí Modrého kostola či predvianočná atmosféra na Laurínskej ulici. Zrekapitulujte si s nami tie najzaujímavejšie fotografie hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ktoré fotografie hlavného mesta vás najviac zaujali v roku 2015
Zdroj: Dnes24.sk

Starý most

Aktuálne fotografie zo Starého mosta patrili tento rok medzi najsledovanejšie. Najočakávanejší dopravný projekt v sebe okrem iného zahŕňal aj rekonštrukciu Štúrovej ulice a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. „Som veľmi rád, že môžem Bratislavčanom oznámiť splnenie sľubu. Most je dokončený poriadne, včas a v cene, ktorá bola zazmluvnená. V to málokto veril,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prečítajte si: Najočakávanejšia stavba sa stala realitou. Prešli sme sa novým Starým mostom medzi prvými, ako vyzerá? Foto + video

Hrad vo farbách francúzskej vlajky

Svetom otriasli teroristické útoky v Paríži. Na znak solidarity a súcitu s Parížanmi a Francúzskom sa 14.novembra dominanta mesta Dóm sv. Martina zahalil do tmy, ako memento za všetkých nevinných, ktorých životy vyhasli v zvrátených prejavoch extrémizmu, terorizmu a intolerancie. Fotografia Bratislavského hradu, ktorý svietil vo farbách francúzskej vlajky si na sociálnej sieti Bratislava24 získal viac ako tisíc likeov.

Prečítajte si: Paríž má za sebou noc hrôzy: Pred francúzskym veľvyslanectvom ľudia zapaľujú sviečky, Dóm sv. Martina sa zahalí do tmy

Atmosféra na Lurinskej

Na populárnom Dobrom trhu sa to hemžilo ľuďmi. Okrem desiatok zaujímavých predajcov bola novinkou aj “vianočná okružná cesta”. Jej súčasťou bola sprístupnená pasáž medzi Námestím SNP a Laurinskou ulicou.

Prečítajte si: OBRAZOM: Dobrý trh dýcha vianočnou atmosférou

Snehová kalamita

Snehová kalamita na začiatku roku poriadne komplikovala dopravu v hlavnom meste. Viacero liniek MHD nepremávalo. Na cestách sa tvorili kolóny. Nehody boli na dennom poriadku. Na vozovkách ostávalo veľa kašovitého snehu, navyše sneženie neustávalo ani po niekoľkých dňoch.

Prečítajte si: Počasie komplikovalo situáciu na bratislavských cestách

Grafity

Mesto odstraňuje grafity. Postupne zmizli grafity z budovy Starej radnice, Michalskej brány, z okolia predstaničného námestia a z Rudnayovho námestia. Na odstraňovanie nápisov plánuje mesto zakúpiť aj prístroj, ktorý sa bude dať požičať.

Prečítajte si: Nevzhľadné graffity nápisy z centra mesta postupne miznú

Fotky Bratislavy v roku 2015
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM