Aktualizované Nina Táborská Rôzne

ONLINE: Počasie komplikovalo dnes situáciu na bratislavských cestách. MHD sa už postupne obnovuje + FOTO

Snehová kalamita dnes poriadne komplikuje dopravu v hlavnom meste. V súčasnosti nepremáva už viacero liniek MHD. Na cestách sa tvoria kolóny, počas dňa sa stalo viacero nehôd. Na vozovkách ostáva veľa kašovitého snehu, navyše stále husto sneží.

Ilustračný obrázok k článku ONLINE: Počasie komplikovalo dnes situáciu na bratislavských cestách. MHD sa už postupne obnovuje + FOTO
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

20:36 Železničnú dopravu v úseku Bratislava Lamač – Devínska Nová Ves sprevádzkovali dnes o 18.25 h.

„Vlaky premávajú po druhej traťovej koľaji a v mieste, kde je riziko padania stromov. Jazdia obmedzenou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu,“ informovala TASR hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Prvá traťová koľaj bude podľa nej nezjazdná až do noci, prepálilo sa tam lano trakčného vedenia.

20:24 DPB informuje o obmedzení, ktoré sa týka električkovej dopravy. Znečistenie prestavníka a sneh vo výhybke na bratislavskom Námestí SNP spôsobili neprejazdnosť električiek. Linky č. 2, 3 a 9 premávajú s odklonom od nábrežia cez tunel a linka č. 9 pokračuje do Karlovej Vsi.

Trolejbusy č. 203 a č. 207 už bez obmedzení premávajú po svojich pôvodných trasách.

20:18 Chlapec, na ktorého spadla časť stromu ostáva v kritickom stave. Podľa TV Markíza chlapec utrpel zranenia hlavy, krčnej chrbtice, mal by mať aj viacero vážnych vnútorných zranení. Lekári ho podľa našich informácii zatiaľ neoperovali.

19:16 Na niektoré spoje ľudia čakajú na zastávkach aj viac ako 20 minút. Veľké meškania hlásia cestujúci, ktorí čakajú na autobus č. 21.

Linka č. 203 sa otáča na Hodžovom námestí a č. 207 premáva odklonom cez Hroboňovu, odkiaľ sa už napojí na svoju pôvodnú trasu k Vojenskej nemocnici. Vachová z DPB upozorňuje cestujúcich na zľadovatenú cestu na Kollárovom námestí. Aj tu je potrebné počítať so zdržaniami liniek.

19:00 V nočných hodinách bude dispečing Dopravného podniku Bratislava v plnej pohotovosti. Rovnako tak aj útvar trakčného vedenia a zamestnanci DPB. Počas celej noci budú pracovať na tom, aby bola zabezpečená ranná výprava vozidiel v plnom rozsahu.

18:34 Verejná doprava v Bratislave je už vo väčšine prípadov obnovená. Linky č. 44 a 147 ešte nepremávajú, pre zľadovatené cesty niekde odklonili dopravu, ktorá premáva po obchádzkových trasách. Bez obmedzení premáva električková doprava.

18:15 Linka č. 203 sa otáča na Hodžovom námestí a č. 207 premáva odklonom cez Hroboňovu, odkiaľ sa už napojí na svoju pôvodnú trasu k Vojenskej nemocnici. Vachová upozorňuje na zľadovatenú cestu na Kollárovom námestí, kde cestujúci musia počítať so zdržaniami liniek.

17:55 Električková doprava na Krížnej – smer Vazovova je obnovená.

17:05 Bratislavské Letisko M. R. Štefánika je opäť otvorené pre prílety a odlety. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Veronika Ševčíková. Dopoludňajšie prílety z Londýna a Milána odklonili na iné letiská, dopoludňajší odlet do Londýna zrušili.

16:16 Atuobusy 31 a 39 do mlynskej vobec nejazdia. Ľudia čakajú na zastávkach.

16:07 Stav chlapca, ktorého zavalila časť stromu so snehom je kritický. „Momentálne je na komplexnej resuscitačnej liečbe,“ informovala hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice Dana Kamenická.

15:56 DPB informuje, že z dôvodu cudzích dopravných nehôd a kolízií iných účastníkov individuálnej dopravy, má podnik sťažené podmienky v prevádzkovaní MHD. Dispečing DPB spolupracuje aj naďalej s Magistrátom a odovzdáva všetky aktuálne informácie z diania z terénu.

15:40 Premávka električiek na Krížnej smerom na Vazovovu z dôvodu vykoľajenia električky stojí. Premávka električiek na Vajnorskej radiále je už ale obnovená.

15:30 Letisko Bratislava je dočasne pre kalamitnú situáciu pre prílety aj odlety uzatvorené.

15:27 Električkovú dopravu v Rači obnovili po 14.00 hodine. Informuje o tom DPB na svojej internetovej stránke. Momentálne nepremávajú linky č. 2 a 4.

15:01 Bratislavské Nové Mesto nasadilo pre silné sneženie do terénu všetkých šesť automobilov a 40 pracovníkov, ktorí odhŕňajú sneh

14:10 Chlapca, ktorého zavalil konár, previezli vo vážnom stave a s viacerými poraneniami do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Konár nevydržal nápor snehu, zlomil sa a spadol priamo na 7-ročného chlapca.

13:48 Mesto Bratislava vyhlásilo 2. stupeň aktivity spôsobený mimoriadnymi poveternostnými podmienkami.

13:38 Doobedňajšie prílety z Londýna a Milána museli byť odklonené na iné letiská a odlet do Londýna o 10:05 celkom zrušili. Ďalšie plánované odlety budú pravdepodobne meškať, prípadne ich zrušia tiež.

13:30 Z dôvodu polámaných zberačov a poškodeného trolejového vedenia nepremáva električková doprava v Rači – premáva sa len po Gaštanový hájik. Z dôvodu nezjazdnosti ciest nie je možné zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu.

12:00 V kopcovitých častiach mesta – Kramáre, Dlhé diely, Palisády a Koliba odstavil dispečing DPB premávku MHD.

10:30 V súčasnosti je na cestách veľa snehu, celá autobusová doprava je spomalená, nakoľko zastávky a pruhy pre autobusy nie sú upravené a vozidlá len ťažko zápasia s hromadou snehu.

10: 00 Podľa hovorkyne mesta Ivany Skokanovej je od 9.45 hodiny v terénne celá dostupná posypová technika, to znamená 54 vozidiel a 89 pracovníkov, ktorí zabezpečujú zjazdnosť komunikácií. Dopravný podnik urgoval Magistrát už v ranných hodinách, aby zabezpečil posyp ciest.

Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, od 10:00 nepremáva linka č. 147 a 41, ďalej trolejbusy č. 203 a 207 na Mudroňovej ulici a problém je aj s linkou č. 33 – Kuklovská – Dlhé diely.

Iné spoje MHD meškajú aj viac ako 15 minút. Zamestnanci DPB sú v pohotovosti, momentálne nastupujú do terénu na čistenie zastávok MHD, tratí a obratísk MHD, informovala Volfová.

O situácii na cestách vás budeme aj naďalej informovať.

Prečítajte si tiež: Kalamita v Bratislave: Konár nevydržal nápor snehu, zavalil malého chlapca. V meste je viacero obmedzení

Kalamita v hlavnom meste: Bratislavské cesty v hustom snežení
14
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM