Michaela Katonová Rôzne

OBRAZOM: Dobrý trh dýcha vianočnou atmosférou

Na populárnom Dobrom trhu sa to od ráno hemžilo ľuďmi. Okrem desiatok zaujímavých predajcov ponúka aj “vianočnú okružnú cestu”. Jej súčasťou je sprístupnená pasáž medzi Námestím SNP a Laurínskou ulicou. Príjemnú atmosféru môžete prísť načerpať dnes do 20.00 hodiny.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Dobrý trh dýcha vianočnou atmosférou
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbený Dobrý trh dnes otvoril svoje brány pre stovky ľudí. Niektorí prišli uloviť vianočné darčeky, iní ochutnať ponúkané dobroty či postretávať známych. Zavítali sem aj turisti, ktorí si podujatie veľmi pochvaľovali.

„Sme nadšené. Strávili sme na Dobrom trhu dve hodiny a domov si nesieme zážitky, darčeky pre rodinu aj vašu medovinu,“ povedala pre Bratislava24 Lin z Japonska.

Dobrý thr víta návštevníkov červeným kobercom

Do priestorov Starej Tržnice, kde sa sústreďuje väčšina predajcov môžu návštevníci vstúpiť po červenom koberci. Pri hlavnom vstupe víta stánok Dobrého trhu. Okrem informácií tam nájdete aj produkty ako odznaky, magnetky, tašky či „mačku vo vreci“. Ich kúpou prispejete priamo na organizovanie Dobrých trhov.

Na Dobrom trhu je z čoho ochutnávať. Klobásky, domáce štrúdle, bratislavské rožky či nápadité jedlá zo sóje. Na svoje si prídu všetci, ktorí majú chuť na niečo dobré pod zub. Punč, medovina i káva rozvoniavajú a lákajú návštevníkov na dúšok. „Dali sme si tu raňajky aj obed. Odchádzame veľmi spokojní,“ skonštatovali manželia Veronika a Peter.

Vyberie si každý

Ak ešte nemáte darčeky alebo zháňate posledné drobnosti, na trhu je z čoho vyberať. Knihy, zápisníky, dizajnové výrobky, šperky či oblečenie – to všetko a k tomu vianočné ozdoby aj potraviny na vianočný stôl. Pre milovníkov starožitností sú tu okrem bytových doplnkov aj zaujímavé šperky či zachovalé kabelky a brošne. K dispozícii sú živé stromčeky v črepníkoch, vianočné oblátky aj čerstvé mäso, zelenina, ovocie a pečivo.

Ak by ste váhali, ako svoje nákupy odnesiete, cyklokuriér vám s nimi pomôže. Všetkým Staromešťanom ich doručí až domov. Jeho služby nájdete na Nedbalovej ulici. „Nápad za milión, určite to využijem,“ pochvaľovala si pani Elena, ktorá rozmýšľala akým spôsobom ho bez auta prepraví.

Nezisková Nedbalka

Nedbalova ulica patrí neziskovým organizáciám. Podporiť ich môžete kúpou produktov. Niečo viac sa dozviete o cvičení Falun Gong a o tom, ako sa skladajú lotosové origami kvety. Čo je to Jedlo pre život prezradí hnutie Greenpeace. Prezradia vám aj to, ako mať ekologickejšie Vianoce. V Amnesty International stánku vám ponúknu napísanie listu za prepustenie väzňa svedomia Waleeda zo Saudskej Arábie, alebo za ochranu dievčat z Burkina Faso, ktoré sú nútené vydať sa už v jedenástich rokoch.

Cieľom Dobrého trhu je aj spolupráca so susedmi. Do programu sa tento rok zapojili okolité podniky ako Dobre&Dobre, Jemine, Urban House či Orbis. Svoje brány otvorili pre návštevníkov aj obchody slávica a Kompot.

Štedrý program počas celého dňa

Program Vianočného Dobrého trhu je naozaj bohatý. Množstvo koncertov, workshopov, stand-up show či komorných čítaní. Deťom je určená Paráda, kde sa budú konajú tvorivé dielne, čítanie a detské divadelné predstavenia. V slávici si môžete vyrobiť napríklad pohľadnice z letákov s Dizajn Kioskom a v teple kníhkupectva KK Bagalu vypočuť mladých autorov. Jeminé organizuje pre nadšených kuchárov aj školu varenia.

Ak ste ešte dnes na Dobrom trhu neboli, stihnete tieto podujatia:

Dobre&Dobre Pódium

  • 16:30–17:30 koncert pianistky a speváčky Camille Šebestová

Urban House Pódium

  • 15:30–16:30 koncert kapely SwinGang
  • 17:30–18:30 koncert speváčky Júlia Kováčiková

Fuga Pódium

  • 12:00–20:00 Dj-i počas celého dňa: Dj Wosa 2000 a .wb
  • 20:00 afterparty vo Fuge s line-upom: Ink Midget, Asebest, Kabal, Himalayan Dalai Lama (CZ)

Pasáž U Anjelov (medzi Laurínskou ulicou a námestím SNP)

  • 10:00–20:00 Tvorlístok – báseň na počkanie; portrét by Marek Cina; výstava ilustrácii z knihy Balada o Srdci od Petry Hilbert

slávica

  • 10:00–20:00 dizajnérsky workshop pre všetkých s Dizajn Kiosk

Galéria Nedbalka

  • 16:00, 18:00 Komentovaná prehliadka so Stálou expozíciou v slovenskom jazyku
  • 17:00 Prednáška kunsthistorika Ľubomír a Podušela o tvorbe Viery Žilinčanovej

Zdroj programu: Dobrý trh

Prečítajte si tiež: Čo všetko ponúkne vianočný Dobrý trh? Novinkou je Vianočná okružná cesta

Originálne veci vyrobené srdcom a šikovnými rukami: Bratislavčanov čaká Vianočný handmade víkend

Vianočný Dobrý trh
23
Galéria
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM