ts Rôzne

OBRAZOM: Bratislavské stojiská sú v katastrofálnom stave

Smeti pretekajú kontajnermi, na zemi sa povaľuje rozbitý nábytok či elektronika. Je vám to povedomé? Takto, žiaľ, vyzerajú mnohé bratislavské kontajnerové stojiská.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bratislavské stojiská sú v katastrofálnom stave
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z najväčších problémov stojísk na sídliskách je, že mnohé nie sú uzamikateľné. Prístup k nim má ktokoľvek a ktokoľvek sa v nich aj zbavuje svojho odpadu.

Často sa tak stáva, že pri vynášaní smetí zrazu zistíte, že svoje odpadky nemáte kam vyhodiť. Jednoducho ich nemáte do čoho vložiť. A tak ich pravdepodobne položíte ku kontajnerom, kde sáčky so smetím roztrhá potulná mačka a neporiadok je na svete.

Svieže riešenia

Jedným z možných riešení bola ponuka projektu Bezpečné bývanie RYS získať finančný príspevok na vybudovanie netradičného uzamknutého kontajnerového stojiska, na ktoré budete môcť byť doslova hrdí.

Z práce Bezpečného bývania RYS sa už tešia napríklad Ružinovčania na Martinčekovej 3 a 5, kde si namiesto škaredého stojiska nechali postaviť živé puzzle zložené z veľkých farebných dielov.

Ďalšou možnosťou je vydupať si súhlas od vašich susedov a otvorené stojiská zmeniť na uzamknuté. Tak, susedia, dajte hlavy dokopy a zabojujte o krajší priestor na vašom sídlisku.

Čítajte aj: Ak vám odstavené vraky áut dvíhajú adrenalín, nenadávajte. Konajte

Smetné koše v Bratislave
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM