Dominika Pacigová Rôzne

Obľúbená Buchtáreň na Hurbanovom námestí končí. Stáli návštevníci sú sklamaní

Počas takmer dvoch rokov si Buchtáreň na Hurbanovom námestí získala množstvo priaznivcov, ktorí sa tejto tradičnej pochúťky nevedeli nabažiť.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená Buchtáreň na Hurbanovom námestí končí. Stáli návštevníci sú sklamaní
8
Galéria

V Buchtárni ste si mohli zaspomínať na detské časy, kedy vám toto kultové jedlo pripravovala babička. V ponuke mali tradičné sladké buchty s rôznymi náplňami, ale aj špeciality, ako napríklad slané, bezlepkové či bezvaječné. Boli prvými, ktorí priniesli tradičné parené buchtičky do sveta streetfoodu. V dnešných dňoch je ale už jasné, že koncom februára zatvoria kamennú prevádzku.

Nevzdávajú sa

Informáciu, že 28. februára obslúžia zákazníkov posledný raz, sa dozvedeli nečakane. „V prvom momente sme nevedeli, ako to posunúť našim zákazníkom. Majiteľ budovy má však s priestorom iné plány,“ prezradil pre Bratislava24.sk majiteľ Buchtárne Tomáš Hakl.

V apríli by Buchtáreň oslávila dva roky. Získali si množstvo spokojných zákazníkov, ktorí vyjadrili sklamané reakcie v komentároch pod smutným oznamom na sociálnej sieti. „Boli sme u vás toľkokrát, koľkokrát sme dostali chuť. Vždy sme mali výbornú a nadýchanú buchtu. Ochutnali sme aj sladké, aj slané a vždy sme si neskutočne pochutili. Boli to také naše výlety za maškrtou,“ napísala Veronika. „Budete mi veľmi chýbať. Sladké s množstvom posýpok som milovala,“ pridala sa Dana. „Prečo? Takmer každý piatok som si odnášala zabalené buchtičky na Záhorie. Všetkým doma neskutočne chutili, najmä slivková a slaná mäsová. Škoda, bol to úžasný nápad,“ dodala Hana.

Neustále vylepšovali svoju ponuku, vzdať sa však nechcú. „Vo februári sme prišli s novinkou malých buchtičiek minibuns. Nechceme, aby sme zanikli spôsobom, že zavrieme fungujúci podnik. Hľadáme nový priestor a dáme do toho všetko, aby sme aj naďalej pokračovali,“ uzavrel Tomáš Hakl.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Buchtáreň na Hurbanovom námestí končí
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM