KAW Kultúra

Objavte TAJOMNÉ zákutia v meste: Bratislavu čaká VÍKEND otvorených parkov a záhrad

Záhrady v talianskom, francúzskom, anglickom štýle, komunitné či prírodné. Všetky ich môžete spoznať v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Objavte TAJOMNÉ zákutia v meste: Bratislavu čaká VÍKEND otvorených parkov a záhrad
9
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Viac ako 500 záhrad nachádzajúcich sa v 23 európskych krajinách otvára svoje brány od piatka 3. júna do nedele 5. júna 2022, aby spoločne oslávili význam parkov a záhrad pre našu spoločnosť.

Otvorené záhrady v Bratislave

Európske krajiny zdieľajú spoločné zelené dedičstvo reflektujúce vkus a know-how záhradníkov, botanikov i umelcov, ktorí cestovali a šírili záhradné umenie po celom kontinente. A Bratislava nie je výnimkou. Do akcie sa opäť zapájajú aj prekrásne dvory v Starom Meste, ktoré ponúkajú ticho, kultúrny zážitok aj kreatívne aktivity. Informujú o tom organizátori podujatia na sociálnej sieti.

Tajomné zákutia

Privíta vás záhrada domu Albrechtovcov, ktorá bude prístupná bude od piatka do nedele. Čaká vás tam aj bohatý kultúrny program, ktorý podporil Fond na podporu umenia.

Otvorená bude aj tajomná záhrada pod hradbami na Kapitulskej ulici, ktorá patrí Caritas Slovakia.

Ak sa u nich zastavíte v piatok a prinesiete si tričko, vytlačia vám naň krásnu grafiku tejto záhrady. Viac informácií TU.

Pistoriho Palác svoje brány otvorí v sobotu a nedeľu od 10.00 do 15.00 hod. Počas komentovanej prehliadky môžete nahliadnuť do jednotlivých miestností, pre deti bude pripravený detský kútik a dokonca vraj aj cukrová vata.

Vo františkánskej záhrade (nad parkoviskom, pri kostole Uršulínok) vám zas lektori porozprávajú o histórii Františkánov v Bratislave a v nedeľu tam môžete obdivovať zručnosti aranžérov zo SOŠ záhradnícka Malinovo.

A to nie je všetko. Kompletný program otvorených záhrad v Bratislave nájdete TU.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Františkánska záhrada 2019
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM