KAW Správy Samospráva

Kopa zelene v centre Bratislavy: Hodžovo námestie sa zmenilo na mestskú "džungľu" +FOTO

Hlavné mesto pripravilo zlepšenia do času veľkej, komplexnej revitalizácie námestia.

Ilustračný obrázok k článku Kopa zelene v centre Bratislavy: Hodžovo námestie sa zmenilo na mestskú "džungľu" +FOTO
9
Galéria

Hodžovo námestie je jedným z najvýznamnejších verejných priestorov Bratislavy, podľa mesta však vôbec nie je využitý jeho potenciál. „Chceme, aby toto námestie bolo skutočne reprezentatívne a živé, a to môže zabezpečiť iba kvalitná architektonická súťaž. Príprava takejto súťaže a následná realizácia však vyžadujú dlhý čas, až v horizonte rokov,“ skonštatoval na začiatku roka 2022 bratislavský primátor Matúš Vallo.

Kvety a stromy

Spoločne s mestským Metropolitným inštitútom Bratislavy preto hlavné mesto pripravilo zlepšenia do času veľkej, komplexnej revitalizácie na základe architektonickej súťaže.

Betónové obruby mesto nahradilo novými kvetináčmi. Osadili nové bratislavské lavičky a koše, zasadili dálie, saponárie, verbeny, echinacey, cínie.

Pribudli aj stromy – od javorov, cez muchovníky, hraby, liesky turecké až po ambrovníky. „Minulý rok sme ešte na tomto námestí opravili a zmodernizovali legendárnu fontánu Planéta mieru,“ pripomína mesto na sociálnej sieti.

Podľa slov primátora M. Valla vytvorenie zelených ostrovov má podporiť intimitu prostredia, pričom zachováva bezpečnosť a prehľadnosť v území.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zeleň na Hodžovom námestí
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM