Rôzne

Objavte poklady, ktoré v našom kraji ukryli škriatkovia na čarovných miestach

V Bratislavskej župe ukryli škriatkovia až 300 pokladov! Už zajtra prezradia prvých tridsať lokalít, kde ich môžete nájsť.

Ilustračný obrázok k článku Objavte poklady, ktoré v našom kraji ukryli škriatkovia na čarovných miestach
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Začína sa totiž štvrtý ročník hry Objavuj poklady bratislavského regiónu. Objaviť ich budete môcť prostredníctvom aplikácie Bratislava Region a so zapnutým GPS sa lokalizovať priamo na mieste ukrytého pokladu.

Hľadajte poklady

„Náš kraj aj tento rok navštívia škriatkovia. Ide o súťaž pre celé rodiny s deťmi, športovcov, pre návštevníkov, ale aj pre obyvateľov kraja, ktorí môžu na základe zverejnených miest objavovať poklady nášho regiónu," priblížil novinku tohto ročníka výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

"Tento ročník je niečím špeciálny a to tým, že máme aplikáciu Bratislava region. Aj tento rok budú teda škriatkovia schovávať poklady a hľadať ich môžete prostredníctvom našej aplikácie. Po jej stiahnutí sa zaregistrujete a môžete sa vydať po stopách škriatkov. Bližšie informácie k tejto hre nájdete na www.objavujpoklady.sk,“ dodal Dobrocký.

Čítajte aj: V Bratislave budú rinčať zbrane. Staňte sa svedkami prusko-rakúskej vojny

300 pokladov

Cieľom hry Objavuj poklady bratislavského regiónu je ukázať domácim, ale aj návštevníkom, poklady, ktoré bratislavský región ponúka. Preto štyria škriatkovia už po štvrtý raz poskrývali po kraji poklady, ktoré môže každý poľahky nájsť.

Dovedna 300 pokladov čaká na svojich nálezcov až do 10. decembra 2016. Tohtoročnou novinkou je, že hra sa hrá iba cez aplikáciu Bratislava Region, ktorá je dostupná pre iOS aj Android.

Stačí si v aplikácii pozrieť zverejnené lokality, prísť k nim so zapnutým GPS v mobilnom telefóne, lokalizovať sa so zapnutou aplikáciou a po pripojení telefónu k internetu sa všetky novinky automaticky v aplikácii prejavia. Za každý nájdený poklad dostanú hľadači body, ktoré si môžu medzi sebou v aplikácii aj porovnávať. Nové lokality budú v aplikácii zverejňované každý piatok, posledné poklady odhalia škriatkovia 9. decembra.

Najúspešnejší hľadači

Každý týždeň majú piati hráči možnosť vyhrať okamžité výhry, ktorými sú vstupy do galérie, aquaparku, na laser game či poukážka do prevádzok Cechu husacinárov. Najúspešnejší hľadači budú vyhlásení a odmenení 10. decembra na Župných Vianociach v Stupave. Hlavnými cenami aktuálneho ročníka hry Objavuj poklady bratislavského regiónu sú víkendové pobyty pre dvoch, rafting pre celú partiu a hodinky v hodnote 300 eur.

„Táto súťaž bola veľmi obľúbená v minulosti a spôsobila priam škriatkovský ošiaľ po minulé roky, tak pevne veríme, že sa nám to podarí znova zdvihnúť. A tou našou snahou je ľudí dostávať zo svojho domova, medzi svoju komunitu, svojich známych, aby spoznávali krásy nášho kraja,“ uzavrel predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Projekt Objavuj poklady bratislavského regiónu získal tretie miesto v kategórii Regional Community Relations v súťaži PR projektov PROKOP 2015.

Čítajte aj: Výstava Sedím na vedení a je mi dobre, upozorňuje na tisíce kilometrov nebezpečenstva

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM