Kultúra

Nu Spirit Club končí: Priestor s výnimočnou atmosférou doplatil na klesajúcu návštevnosť

Známy hudobný klub sa stal pre generáciu tridsiatnikov a štyridsiatnikov legendou. Nechcel ísť cestou komercie, zložila ho ekonomika.

Ilustračný obrázok k článku Nu Spirit Club končí: Priestor s výnimočnou atmosférou doplatil na klesajúcu návštevnosť
6
Galéria
Zdroj: Nu Spirit Club / FB

Obľúbený hudobný klub, ktorý sa zo Šafárikovho námestia presťahoval do Luxorky na Štúrovu ulicu, končí po 8 rokoch a 4 mesiacoch. Priazeň návštevníkov si získal najmä kvalitnými koncertami, ktoré sa radili k skutočným hudobným lahôdkam. Mohli ste si tam vypočuť uznávané hviezdy elektronickej hudby, džezu aj ďalších žánrov.

Návštevnosť klesala

Keďže sa klub nikdy nechcel uberať cestou komercie, stalo sa to, čo sa často deje zaujímavým projektom. Ponuka Nu Spiritu zanikla v konkurencii ďalších klubov, ktoré sa nachádzajú v centre Bratislavy.

„Prevádzkovať hudobný klub nie je nikdy a nikde jednoduché. Úspešné akcie sa vždy striedajú so stratovými a často je to len nadšenie majiteľov, ktoré umožní tie zlé časy preklenúť. Tých stratových bolo v posledných mesiacoch viac, ako je únosné. Došiel nám dych a nevládzeme ďalej,“ píše Nu Spirit Club na sociálnej sieti.

Pre skalných fanúšikov a všetkých priaznivcov kvalitnej muziky zostáva naďalej k dispozícii Nu Spirit Bar na Medenej ulici. Presunú sa tam aj niektoré akcie, ktoré boli naplánované v najbližšej dobe v končiacom Nu Spirit Clube.

Zdroj: YouTube.com
Nu Spirit Club
6
Galéria
Zdroj: Nu Spirit Club / FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM