Hokej Šport

Nový bratislavský hokejový klub sa pripravuje na účinkovanie v 1. lige

"Chceme vrátiť bratislavský hokej Bratislavčanom." S týmto krédom vstúpi hokejový klub HC Bratislava do premiérovej sezóny v 1. lige.

Ilustračný obrázok k článku Nový bratislavský hokejový klub sa pripravuje na účinkovanie v 1. lige
6
Galéria
Zdroj: Facebook HC Bratislava

Na hokejovej mape Slovenska sa postupne udomácňuje nový klub reprezentujúci hlavné mesto. HC Bratislava funguje na profesionálnej úrovni len dva roky.

V premiérovej sezóne obsadila v 2. lige seniorov v skupine západ predposledné 6. miesto. Ďalšia sezóna už bola oveľa úspešnejšia. Mužstvo skončilo na výbornom 2. mieste, v play-off ich až v semifinále vyradilo Humenné a obsadilo konečné 4. miesto.

Príprava na 1. ligu

Na základe voľnej licencie v 1. lige sa však HC Bratislava po dvoch rokoch posunie o level vyššie. V novej sezóne 2017/18 bude bratislavský klub účastníkom druhej najvyššej súťaže na Slovensku. „Do novej sezóny vstupujeme s cieľom, čo najlepšie sa aklimatizovať v 1. lige a postúpiť do play-off. Tam je už potom možné všetko,“ redakcii Bratislava24.sk prezradil spolumajiteľ klubu HC Bratislava Andrej Roman.

Síce je ešte stále letná prestávka, funkcionári mužstva zažívajú náročné obdobie. Po organizačnej stránke musia všetko pripraviť tak, aby sa ich štart v 1. lige zaobišiel bez najmenších problémov.

Pracujú na posilách

Postupne sa formuje aj káder tímu. „Máme už predstavu o kostre mužstva, ktorá sa bude postupne dopĺňať vhodnými typmi hráčov začiatkom augusta počas Tryoutu ,“ informoval Andrej Roman s tým, že hráči sa momentálne pripravujú individuálne.

V novej sezóne bude v tíme pokračovať skúsený útočník Stanislav Gron, do obrany pribudol bývalý dlhoročný slovenský reprezentant Jaroslav Obšut. Obaja by mali byť ťahúňmi tímu. „Majú bohaté skúsenosti a aj napriek veku stále vysokú kvalitu,“ povedal na adresu hráčov spolumajiteľ klubu. Podľa jeho slov sú v hre aj ďalšie zvučné mená, no keďže prebiehajú rokovania, ich mená nám neprezradil.

Cieľ klubu

Ambície klubu do novej sezóny sú smelé, ale nie nereálne. „Chceme vrátiť bratislavský hokej Bratislavčanom. To znamená, že drvivá časť hráčskeho kádra budú odchovanci bratislavského hokeja. Chceme predvádzať fanúšikom hlavne atraktívny hokej s dobrými výsledkami,“ prezradil Andrej Roman.

Premiérový zápas v 1. lige odohrajú hokejisti HC Bratislava 13. septembra na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Ružinove proti HC Prešov 07.

HC Bratislava
6
Galéria
Zdroj: Facebook HC Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM