Aktualizované Krimi

Nočná EXPLÓZIA haly v Malackách: Miesto monitoruje chemické laboratórium

K výbuchu došlo v hale na drevovýrobu.

Ilustračný obrázok k článku Nočná EXPLÓZIA haly v Malackách: Miesto monitoruje chemické laboratórium
10
Galéria

AKTUALIZÁCIA o 9.20 hod.:

Nočný požiar v priestoroch výrobnej haly na Priemyselnej ulici v Malackách sa nerozšíril za hranice prevádzky. Informuje o tom na sociálnej sieti samospráva, ktorá dodáva, že chemické látky v ovzduší nenamerali a pri incidente nebol nikto zranený.

Likvidujú následky požiaru

Na mieste sú ešte stále hasiči, ktorým v likvidácii požiaru pomáha dážď,“ uvádza samospráva. Zdôrazňuje, že mobilné kontrolné chemické laboratórium, ktoré počas noci začalo preventívne monitorovať ovzdušie, únik chemických látok nezaznamenalo.

Na mieste sú stále dve cisterny, jedna výšková technika a deväť hasičov, ktorí vykonávajú na mieste likvidačné práce. „Podstatná časť zasahujúcich opustila miesto po lokalizačných prác, keď už nebolo potrebné také množstvo síl a prostriedkov,“ uviedlo HaZZ.

Nemocnica Malacky potvrdila informácie z noci, že nebol nik zranený, nikoho neošetrovali ani neprijali na hospitalizáciu,“ uistilo mesto.

Výbuch v hale drevovýroby

Polícia a záchranné zložky zasahovali v pondelok (16. 5.) v noci pri explózii, ku ktorej došlo krátko po 21.00 h v priestoroch výrobnej haly na Priemyselnej ulici v Malackách.

Primátor Malaciek Juraj Říha na sociálnej sieti upokojuje verejnosť, že nebol zaznamenaný chemický únik, informoval, že do Malaciek presunuli kontrolné chemické laboratórium, ktoré bude z preventívnych dôvodov monitorovať ovzdušie.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že k výbuchu došlo v hale na drevovýrobu. Na mieste sú aj v utorok ráno profesionálni hasiči z Malaciek a dobrovoľní hasiči zo Stupavy a Plaveckého Štvrtku. Požiar sa snažili dostať pod kontrolu pomocou desiatich cisterien a výškovej techniky.

Na miesto udalosti v noci prišiel aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Zuzana Eliášová.

Chemické laboratórium

Primátor Malaciek Juraj Říha na sociálnej sieti upokojuje verejnosť, že nie je zaznamenaný chemický únik, ktorý by predstavoval riziko pre obyvateľov. „Ak by k tomu prišlo, využijeme naše vnútorné mechanizmy varovania,“ uistil. Informoval takisto, že do Malaciek presunú kontrolné chemické laboratórium, ktoré bude z preventívnych dôvodov monitorovať ovzdušie.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM