Správy Samospráva

Niektorým ľuďom sa nepáči výrub stromov. Prvoradá je bezpečnosť, odkazuje starosta

Samospráva chce predísť tragédiám, aké sa stali po spadnutí chorého stromu v Nitre alebo v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Niektorým ľuďom sa nepáči výrub stromov. Prvoradá je bezpečnosť, odkazuje starosta
Zdroj: Facebook.com/Vrakuňa Bratislava

Bratislava v ostatných týždňoch čelí viacerým výrubom stromov. Po tom, ako developer necitlivo vyrúbal 85 stromov na Drotárskej ceste, sa do výrubu pustila aj majiteľka pozemkov okolo Mičurína. Bratislavčania každý výrub vnímajú veľmi citlivo a to v každej mestskej časti. Najnovšie sa proti výrubu ohradila jedna Vrakunčanka.

Smútok

„Dobrý večer susedia, som naozaj smutná z toho, čo sa deje vo Vrakunskom lesoparku, ako sa tam pília stromy, veľa stromov. Vraj sú choré. Tak neviem, mne sa tieto spílené stromy nezdajú choré,“ píše v skupine Vrakuňa Bratislava Jana.

Starosta mestskej časti Martin Kuruc však pripomenul, že o tejto téme informuje na všetkých kanáloch – na facebooku, webe metskej časti aj v appke – už týždne. Dodal, že stromy posúdil odborník – dendrológ a usúdil, že sú choré. Ako také sú pre občanov nebezpečné, najmä ak sú vo Vrakunskom lesoparku, kde trávia voľný čas rodičia s malými deťmi.

Bezpečnosť

„Na základe jeho posudku sme požiadali o výrubové povolenie, ktoré si nemôžeme robiť sami a robil nám ho iný úrad. Trvalo to rok. Ani mňa neteší rúbať stromy, ale keď ide o bezpečnosť a zdravie obyvateľov, tak mi nič iné neostáva. Nie som odborník na stromy, ale ak si prečítam tragické udalosti z Nitry alebo Karlovej Vsi, tak mi je prednejšie zdravie obyvateľov,“ uviedol Martin Kuruc.

Doplnil, že výrub a následná výsadba 150 stromov bude stáť mestskú časť 70 tisíc eur a vedel by ich využiť aj na všeličo iné. Tento výrub je však naozaj potrebný.

Život vo Vrakuni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM