Rôzne Šport

Netradičné preteky: Do Bratislavy mieria ušatí šampióni, predvedú králičí parkúr

Králičí hop je stále populárnejšia športová disciplína, ktorá si svojich priaznivcov našla aj v hlavnom meste.

Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský zväz chovateľov (SZCH) usporadúva aj tento rok v Bratislave netradičné preteky v králičom hope. Najšikovnejší zajkovia si už čoskoro zmerajú sily v skoku do výšky, do diaľky a dokonca aj v parkúre.

Ušatí športovci

Králičí hop je stále populárnejšia športová disciplína pochádzajúca zo Švédska, v ktorej pretekajú králiky vedené človekom na postroji. Je to disciplína podobná kinologickému športu agility, pri ktorom pes pod vedením psovoda prekonáva prekážky rozostavané na parkúre.

V Bratislave tento rok organizuje SZCH hneď niekoľko súťaží, kde zajkovia predvedú športového ducha. Prvou bude Bory Mall Cup 2019, ktorá a uskutoční už 20. apríla 2019. Turnaj v králičom hope bude sprievodným podujatím Festivalu záhrad v OC Bory Mall. Ak máte doma šikovného športovca, nezabudnite sa spolu prihlásiť na preteky. Súťažiť môžete v disciplínach skok do výšky, skok do diaľky, parkúr a rovinná dráha. Uzávierka prihlášok je 6. apríla 2019!

Ďalší králičí pretek sa uskutoční 5. a 11. mája 2019. Tentoraz budú zajkovia pretekať tam, kde je to pre nich prirodzenejšie – v prírode. Oba ročníky podujatia Dup na Železnej studienke 2019 preveria šikovnosť zajkov v disciplínach skok do výšky, skok do diaľky, parkúr a rovinná dráha. Uzávierka prihlášok pre prvý termín pretekov je 21. apríl 2019, pre druhý 27. apríla 2019!

Druhý (2. jún 2019) a tretí (8. jún 2019) ročník Bratislava Cup 2019 bude prebiehať v príjemnom prostredí prírodného kúpaliska Kuchajda. Ušatí športovci si tu 8. júna zmerajú sily v disciplínach skok do výšky, skok do diaľky, parkúr a rovinná dráha. Uzávierka prihlášok pre oba termíny je 19. mája 2019!

Štartovné za prvý štart je 3 eurá, každý ďalší štart stojí 2 eurá a platí sa pri registrácii. Prihlášky a podmienky pretekov nájdete TU.

Bratislava Cup v králičom hope
9
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM