Iné športy Šport

Orientační bežci chcú v okolí horárne nad Peknou cestou vybudovať športový areál

Kto si bude chcieť vyskúšať orientačný beh, vyzdvihne si mapu v neďalekom bufete, alebo si ju stiahne na webovej stránke.

Ilustračný obrázok k článku Orientační bežci chcú v okolí horárne nad Peknou cestou vybudovať športový areál
7
Galéria

Športový klub orientačného behu ŠĶ Sandberg má v pláne nad Peknou cestou vytvoriť areál pre orientačný beh. Jeho súčasťou by mali byť stanovištia pevných kontrol, ktoré budú slúžiť nielen organizovaným športovcom, ale aj širokej verejnosti.

Aj pre deti a začiatočníkov

Orientačný beh je športové odvetvie, pri ktorom je úlohou prejsť alebo prebehnúť podľa mapy a buzoly trať vyznačenú na mape za čo najkratší čas. V teréne nie je trať vyznačená, sú tam umiestnené iba kontrolné stanovištia.

Zanietení orientační bežci z ŠK Sandberg by na novovzniknutej trati chceli organizovať športové stretnutia detí aj dospelých. Trať by mala slúžiť aj na kondičné tréningy členov klubu.

„Areál bude situovaný v lese v okolí horárne nad Peknou cestou v Bratislave, pričom prevažná časť sa bude nachádzať západne od horárne a menšia časť aj východne, a to na trati prístupnej aj kočíkom a vozíčkarom,“ uvádza sa v popise projektu na startlab.sk.

Areál by mal pozostávať z dvoch tratí. Jedna bude pre deti, pre nenáročných bežcov a pre ľudí s hendikepom. Druhá, náročnejšia, v dĺžke 3 až 5 km, bude určená dospelým.

V prípade, že sa vám ich návrh pozdáva, môžete ho podporiť TU.

Športový klub Sandberg založili v roku 2005 v Devínskej Novej Vsi. Jeho cieľom je organizovať športové podujatia pre deti a širokú verejnosť so zameraním na pohyb v prírode v kombinácii s používaním mapy okolitého terénu. ŠK Sandberg každoročne od roku 2005 organizuje športové podujatie „Objavte les pri svojom sídlisku“, ktorého cieľom je je podporiť zdravý životný štýl obyvateľov miest.

Orientačný beh
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM