Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Chcete tancovať ako Justin Timberlake? Zadarmo vás to dnes naučí exkluzívny svetový choreograf

Aj tento víkend bude v hlavnom meste plný rôznych podujatí. Kreatívnych, tanečných ale i kulinárskych. Pozrite si prehľad toho najzaujímavejšieho, čo vás čaká. V nedeľu vás budú učiť tancovať profesionálni choreografi svetových hviezd.

Ilustračný obrázok k článku Chcete tancovať ako Justin Timberlake? Zadarmo vás to dnes naučí exkluzívny svetový choreograf
Zdroj: TASR

Sobota:

Retro burza

Ak patríte k fanúšikom handmade výrobkov od šikovných autorov zo SAShE.sk, určite si prídete na svoje v sobotu od 10:00 ráno v KC Dunaj. O originálne a kreatívne kúsky nebude núdza. Niečo pekné si tiež budete môcť vyrobiť na workshope, ktorý pripraví Šperkovo. Súčasne vás čakajú napríklad pochúťky od Vege Burger.

Deň Stromu

V sobotu v rovnakom čase na vás čaká zaujímavá akcia v Atlantis Centers na tému les. Jedinečná príležitosť, ako si vyrobiť dekorácie na zútulnenie vašich domovov a pripomenúť si Deň stromov.

Urban Art Session vol. 2: Cooltúra Hudby

Čerstvé Ovocie a ajlávmjuzik sa po roku opäť spojili a pripravili jedno z vydaní z cyklu neformálnych stretnutí. Tentokrát sa týka zvuku-hudby v mestskom priestore. Neformálne stretnutia sú vždy venovaného mestskému umeniu, subkultúram a životu mladých ľudí. Podujatie sa začína o 15:00 v sobotu v Cvernovke. Pre všetkých sú pripravené live performance, hudobné workshopy a veľa zvučných mien.

Vstup je voľný, tešiť sa môžete okrem iného aj na výber cd, vinylov, kníh a ďalšie originálne produkty.

Druhá svetová vojna na hradbách – Výstava dobových artefaktov

Milovníci vojenskej histórie pozor! Počas celého víkendu si od 10:00 do 20:00 na Bratislavských mestských hradbách budete môcť vychutnať výstavu, ktorej cieľom je oboznámiť ľudí s vojenskou históriou do roku 1945. Hoci je výstava datovaná k výročiu Slovenského národného povstania, vystavované predmety obsiahnu rôzne udalosti v priebehu celej druhej svetovej vojny.

Čaj o piatej / Za dychovkou na Vajnorskú

Stredisko kultúry Bratislava – Nové Mesto prichystal na túto sobotu pravidelnú spoločenskú a tanečnú zábavu pri hudbe zo 60.-90. rokov či dychovke.

Tancujeme v Dúbravke

V Dome kultúry Dúbravka sa túto sobotu od 17:00 bude konať jeden z tradičných tanečných večerov, tentokrát s kapelou Charlie´s duo. Tancovať sa bude až do dvadsiatej druhej hodiny. Ak vyhladnete, ppostará sa o vás reštaurácia Red café.

Nedeľa:

UNITED MOVEMENT 10

Na 10. edíciu tanečných workshopov, si pre vás organizátori pripravili naozajstnú bombu. Do Bratislavy zavítala tanečná hviezda, ktorá spolupracovala napríklad JLO, Janet Jackson, Pink. Navyšč je exkluzívnym choreografom Justina Timberlake od začiatku jeho kariéry. Je to Marty Kudelka.

Ďalším lektorom bude hip hopový tanečník a choreograf SHO TYME. Toho ste mohli mať možnosť vidiet s Gwen Stefani, Jay Z, Mary J Blige, P Diddy a inými.

Obaja odučia 60 minutový tanečný workshop pre verejnosť aj pre začiatočníkov a čo je najlepšie – ZADARMO!

Spolu na ihrisku

Organizátori vás pozývajú na ihrisko na Tabakovej ulici. Susedia z okolia, ľudia bez domova, ktorí sú klientmi neďalekého Domca, rodičia s deťmi, psíčkári, ľudia zo štvrte ale aj tí, ktorí bývajú inde.

Bude sa upratovať, obedovať, príde aj pani Chlpíková, ktorá sa zaoberá strihaním psov. Bude aj maľovanie na tvár a susedský bazár a pre združenie Vagus. Začína sa o desiatej ráno.

Cyklomagistrála JuRaVa

Dnes sa koná slávnostné otvorenie Malokarpatsko-šúrskej cyklomagistrály JuRaVa. Začína sa o 14:30 pri Pustom kostolíku vo Svätom Juri.

Jakubovo námestie, Lazaretská ulica

V nedeľu si prídu na svoje milovníci Bratislavy. Štartuje premiéra novej zábavnej prehliadky, venovaná histórii a zaujímavým adresám na Lazaretskej ulici a Jakubovom námestí. Začína sa o 15:00 na rohu Špitálskej a Lazaretskej ulice. Uvidíte aj pamiatky, o ktorých sa v turistických sprievodcoch nepíše. No o to sú zaujímavejšie.

Takto ste sa na mesto ešte nepozreli!

Nedelný čaj o tretej

Podujatie z cyklu pravidelných tanečných popoludní so živou hudbou a tombolou začína o tretej v Dome kutúry Lúky.

Vegánska večera

Najlepšie zakončiť víkend dobrou večerou. A4 – priestor súčasnej kultúry prichádza s novinkou: navar vegánske jedlo, prines ho a zdieľaj s ostatnými… Niečo nové môžete ochutnať, naučiť seba ale aj iných. Blíži sa Medzinárodný deň vegánov, osláviť ho môžete aj vy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM