Nina Táborská Rôzne

Retro Burza v KC Dunaj: Pozrite sa, čo na nej letelo najviac

Drevené USB kľúče, šperky, oblečenie, pohľadnice,... Na pohľad rozdielny tovar na Retro burze má ale niečo spoločné. Vyrobili ho šikovní a kreatívni ľudia vlastnými rukami. Poctivé handmade výrobky z portálu SAShE.sk teraz môžete vidieť aj na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Retro Burza v KC Dunaj: Pozrite sa, čo na nej letelo najviac
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Vybrať si bolo naozaj z čoho. Od oblečenia, cez hračky, náušnice, brošne, notesy, až po platne či drevené USB kľúče. Teraz si navyše všetci návštevníci Retro Burzy a fanúšikovia portálu Sashe.sk mohli všetky výrobky pozrieť na vlastné oči, ohmatať a spoznať ich príbeh, za ktorým stoja šikovné ruky výrobcov.

„Chodí sem naozaj veľmi veľa ľudí, všetci výrobcovia sa môžu prostredníctvom burzy odprezentovať aj inak ako na internete. Pre mňa je to skvelý pocit, stretnúť ľudí osobne, tých ktorí si kúpia odo mňa napríklad pohľadnicu, popíšu ju a venujú ďalej,“ uviedla pre Bratislava24.sk Daniela Dekanová, ktorá sa venuje výrobe pohľadníc, albumov a šperkov.

Každý handmade výrobok predstavuje originalitu a jedinečnosť. Hovorí o tom aj predajkyňa Alena z Le BonBon Bijoux: „Stretávajú sa tu veľmi príjemní ľudia a šikovní predajcovia. Podujatie je krásna konkurencia klasickým mainstreamovým veciam, ktoré môžete kúpiť kdekoľvek. Ak chce byť niekto originálny, potom sú práve takéto handmade výrobky presne pre neho. Veľakrát sa totiž už nedajú zopakovať, sú jedinečné a tak sa môže cítiť aj ich nový majiteľ.“

Pre tých kreatívnejších bol pripravený aj workshop, pre hladných zase občerstvenie od od Vege Burger a mlsné Wafličky.

„Kto si chce zaobstarať originálny darček, ten určite neoľutuje, že ho prišiel hľadať práve sem. K takýmto veciam sa nedá dostať kdekoľvek,“ dodal na záver výtvarník Štefan Mlich.

Retro burza v Kc Dunaj
11
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM