Nina Táborská Kultúra

Nemáte plány na predĺžený víkend v Bratislave? Máme pre vás niekoľko tipov

Tento víkend sa v hlavnom meste nudiť rozhodne nebudete. Začať môžete už dnes večer. Vybrali sme pre vás tie najlepšie akcie a podujatia, plné dobrého jedla, hudby, zábavy, športu aj oddychu.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte plány na predĺžený víkend v Bratislave? Máme pre vás niekoľko tipov
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok večer patrí všetkým, ktorí sa chcú zabaviť a vyjsť po pracovnom či školskom týždni do spoločnosti zresetovať hlavu.

Zastaviť sa môžete na dobré pivo v Starej tržnici. Podujatie potrvá až do soboty večera.

Na Hviezdoslavovom námestí sa naživo predvedú slovenské formácie Lavagance a Walter Schnitzelsson. Nezabúdajte ale nato, že piť na verejnosti je zakázané a od včera mesto “skrášľujú” nové tabule. Teraz sa už nikto len tak nevyhovorí.

Druhým dňom tiež pokračujú septembrové oberačkové slávnosti v uliciach Rače – Račianske vinobranie 2014. Treba počítať s tým, že miestna komunikácia je úplne uzatvorená v 205-metrovom úseku od Detvianskej po Závadskú ulicu.

Bohatá sobota

Prvý víkendový deň odštartuje Dobrý trh na Panenskej. Opäť bude tak jeden deň patriť Panenská ľuďom a nie autám. Skočte ochutnať zdravé dobroty či odniesť si originálne dizajnérske výrobky. Cestou sa môžete zastaviť v Goetheho inštitútena v Dobrej knižnici.

Tradične sa bude konať aj rodinný event – Deň otvorených dverí v Slovenskej národnej galérii.

V sobotu štartuje bežeckou akciou Telekom Night Run aj Európsky týždeň mobility.

Zastaviť sa rovnako môžete na Vajnorských hodoch, kde sa o program už tradične postarajú vajnorské súbory.

Nedeľa patrí najmenším

Dom kultúry Dúbravka pripravil bábkové divadlo pre deti – O lúke, motýľovi a kvetinovej víle. V Zrkadlovom háji tiež mysleli na najmenších, ktorí sa môžu tešiť na Rozprávkové leporelo – o neposlušnej mamine. Do tretice na Hlavnom námestí predstaví svoje veselé príbehy veľký šašo v hre Bláznova čiapka.

Ak by vás ale tento program neoslovil, môžete si dožičiť vegánske poobedňajšie piknikovanie a večerné koncerty v klube U Očka. Koná sa tamVegánsky úder – vol.3

Predĺžený víkend môžete ukončiť na medzinárodnom festivale komornej hudby Konvergencie, ktorý založil popredný slovenský violončelista Jozef Lupták.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM