Ľuba Lesná Iné športy

Bratislavčania holdujú behu. Na nočný beh je prihlásený rekordný počet ľudí

Nie je pravdou, že Bratislavčania sú nešportoví a venujú sa len papučovej kultúre. O štart na nočnom behu Telekom Night Run v sobotu 13. septembra o 20.00 h je veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania holdujú behu. Na nočný beh je prihlásený rekordný počet  ľudí
Zdroj: TASR

Počas piatich rokov existencie narástol počet účastníkov takmer štvornásobne.Tri dni pred behom je registrovaných 4250 účastníkov, pričom vlani štartovalo 3555 bežcov. V prvom ročníku, ktorý sa konal v roku 2009, bežalo ´iba´ 895 ľudí.

„Vyzerá to tak, že znova preteky vypredáme. Sme nesmierne radi, že ľudia sa takto rozbehali,“ povedal riaditeľ Telekom Night Run Peter Pukalovič a doplnil: „Teší nás, že Telekom Night Run si získava čoraz viac priaznivcov a príde opäť viac ľudí ako v predchádzajú­ci rok.“

Zmeny oproti vlaňajšku

Oproti vlaňajšku došlo k niektorým zmenám. Štart a cieľ bude v areáli Eurovea. Pôvodnú dĺžku trate posunuli z 9 na 10 km. Povedie aj uličkami Starého Mesta. Atraktívny je úsek trate v tuneli, pribudol aj zaujímavý úsek v prístave, ktorý bude oživený svetelnými efektmi.

„Pre plynulejší priebeh bežcov zaradíme podľa nahlásených časov do štyroch koridorov, z ktorých vybehnú na trať v štvorminútových intervaloch,“ povedal Marcel Matanin, športový riaditeľ z organizátorskej spoločnosti BE COOL.

„Desať kilometrov dlhú trať chceme stabilizovať, aby si bežci mohli z roka na rok kontrolovať svoju výkonnosť,“ doplnil.

Beh odštartujú o 20.00 h v hlavnom spravodajstve televízie JOJ.

Štartové číslo jeden bude mať primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Na štarte bude aj Katarína Berešová, účastníčka OH 2012 v Londýne.


Nočný beh pre deti

Novinkou je nočný beh pre deti Rexík, ktorý sa uskutoční v piatok 12. septembra o 19.30 h na Hlavnom námestí. Súťažiť sa bude v šiestich vekových kategóriách chlapcov a dievčat od 5 do 15 rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM