Nina Táborská Správy

Chcete cestovať zadarmo? Vystúpte z áut a nasadnite na verejnú dopravu

Stačí vám platný vodičský preukaz a od 15. do 21. septembra môžete v rámci Európskeho týždňa mobility využívať prostriedky bratislavskej MHD zadarmo. Projekt sa snaží ľudí donútiť vysadnúť z áut a využiť verejnú dopravu, bicykel alebo vlastné nohy.

Ilustračný obrázok k článku Chcete cestovať zadarmo? Vystúpte z áut a nasadnite na verejnú dopravu
Zdroj: TASR

Akcia sa začne odchodom prvého ranného spoja a skončí posledným denným spojom. Ako vysvetlila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová,* „pri výkone kontroly sa v tomto týždni stačí preukázať platným vodičským preukazom, vydaným v rámci Európskej únie.“*

Dávajte si však pozor! Na nočné spoje, prímestskú dopravu a prihraničnú dopravu sa akcia nevzťahuje. Ako zdôrazňuje Volfová,* „na nočné si cestujúci musia riadne zakúpiť cestovné lístky, prípadne využiť predplatný cestovný lístok alebo sms cestovný lístok.“*

Revízorom neuniknete ani v prípade, že sa nebudete môcť preukázať platným vodičákom. Preukázať sa ním dodatočne v doplatkovej pokladni bude nemožné.

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje aj nato, že v rámci týždňa mobility nebude cestujúcim vracať peniaze, ak budú mať zakúpené električenky a budú zároveň držiteľmi vodičských preukazov.

Počas Európskeho týždňa mobility plánuje hlavné mesto otvoriť novú cyklotrasu na Pribinovej ulici, cyklotrasu Jurava či testovať elektrobusy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM