Rôzne

Neďaleko Bratislavy vyrastie nová štvrť s tisíckami stromov

Poznávacím znamením novej obytnej zóny v obci Kvetoslavov bude zeleň. Niet sa čo čudovať. Investor tam totiž plánuje výsadbu tisícok ihličnatých a listnatých stromov.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Bratislavy vyrastie nová štvrť s tisíckami stromov
4
Galéria
Zdroj: Lesopark Kvetoslavov / EIA

V obci Kvetoslavov, ktorá leží približne 30 kilometrov od Bratislavy, pripravujú unikátny projekt Lesopark. Ten má priniesť pozemky pre rodinné domy a množstvo stromov.

Viac ako 2-tisíc smrekov

Lesopark sa má podľa zámeru, ktorý momentálne posudzujú úrady, rozprestierať na území s veľkosťou 50 847 štvorcových metrov. Investor plánuje v areáli vytvoriť 14 stavebných pozemkov. Plocha pre rodinné domy má zabrať 4 445 štvorcových metrov.

Charakteristickou črtou nového projektu je však zeleň. „V rámci areálu bude realizovaná výsadba 2 100 ihličnanov (smrek pichľavý) vo výške do dvoch metrov a 180 listnatých stromov (briez), vysadených v šesť metrov širokom páse pozdĺž prístupovej komunikácie,“ uvádza sa v zámere.

Za projektom Lesopark stojí fyzická osoba. Termín začiatku stavebných prác zatiaľ nie je známy, keďže investor len začína vybavovať všetky povolenia.

Lesopark Kvetoslavov
4
Galéria
Zdroj: Lesopark Kvetoslavov / EIA
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM