Rôzne Správy

Návštevnosť bratislavských mestských kúpalísk láme rekordy

Horúčavy počas prvých augustových dní lákali tisícky ľudí k vode. Až tak, že bratislavské mestské kúpaliská dosiahli rekordné čísla.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť bratislavských mestských kúpalísk láme rekordy
5
Galéria
Zdroj: TASR

Návštevnosť bratislavských mestských kúpalísk dosiahla minulý týždeň rekordné čísla. Počas extrémne horúcich dní od 31. júla do 6. augusta našlo na kúpaliskách osvieženie celkom 62 369 návštev­níkov. Bratislava24.sk o tom informovala Veronika Šafáriková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

Najnavštevovanejšie kúpaliská

Tradične najnavštevovanejším kúpaliskom v správe príspevkovej mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta je kúpalisko Rosnička v bratislavskej Dúbravke. Počas minulého týždňa ho navštívilo spolu 16 191 návštev­níkov. Druhým najnavštevovanejším bratislavským kúpaliskom sa stali Zlaté piesky, ktoré navštívilo minulý týždeň až 15 229 návštev­níkov.

„Vzhľadom na vysoké teploty sa STaRZ rozhodla aj pre znížené vstupné na mestských kúpaliskách v popoludňajších hodinách vrátane víkendov. Bratislavské mestské kúpaliská Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Zlaté piesky, Rača, Krasňany a Lamač súčasne predĺžili otváracie hodiny od 1. augusta do 10. augusta do 20:00 hod.,“ priblížila Šafáriková.

Kúpaliská Rosnička a Lamač zaznamenali naplnenie maximálnej kapacity kúpaliska. Maximálna kapacita Kúpaliska Rosnička je 2 900 osôb a Kúpalisko Lamač má kapacitu 500 osôb. Ďalšími kúpaliskami, ktoré sa k svojim maximálnym kapacitám priblížili sú kúpaliská Delfín s kapacitou 2 000 osôb a Tehelné pole s kapacitou 3 000 osôb. Vysokú návštevnosť zaznamenali podľa mesta aj kúpaliská Tehelné pole, Rača či Krasňany.

Vydarená sezóna

Od začiatku letnej sezóny doteraz navštívilo kúpaliská v správe STaRZ celkom 203 217 ľudí, čo je o 48 038 osôb viac ako za celú minuloročnú sezónu, kedy bolo menej priaznivé počasie. Zvýšený záujem tráviť horúce dni na kúpaliskách zapríčinilo podľa hlavného mesta aj zníženie vstupného na letné mestské kúpaliská v popoludňajších hodinách od 16:00 hod., vrátane víkendov.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM