Rôzne

Pri vode nuda nehrozí! Bratislavské kúpaliská prichystali pre deti aj dospelých pestrý program

Animátori na bratislavských kúpaliskách pripravili pre drobcov skvelé spestrenie šantenia vo vode. Môžu si zacvičiť zumbu, aqua aerobic, súťažiť aj maľovať na telo.

Ilustračný obrázok k článku Pri vode nuda nehrozí! Bratislavské kúpaliská prichystali pre deti aj dospelých pestrý program
30
Galéria
Zdroj: pixabay

Dávno sú preč časy, keď sme chodili na kúpaliská iba sa lenivo vyvaľovať na deke a sem-tam si skočiť do bazéna. Bratislavské kúpaliská združené pod hlavičkou STARZ-u už od minulého leta ponúkajú pestrú paletu animácií pre deti aj dospelých.

Zábava pre každého

Animácií sa môžu zúčastniť dospelí, senori aj deti. Skrátka každý, kto má chuť sa trošku odreagovať a zabaviť. Animácie rozhýbu pravidelne návštevníkov na letných kúpaliskách Rosnička, Tehelné pole, Delfín a Zlaté piesky. Každé kúpalisko má svoj vlastný rozvrh cvičení, ktorý nájdete na každom kúpalisku a tiež na web stránke STaRZ.

Čo vás na kúpaliskách rozhýbe?

PILATES

Cvičenie je založené hlavne na precíznych a kontrolovaných pohyboch v neoddeliteľnom spojení s vedomým dýchaním a vysokou koncentráciou mysle. Pilatesove cviky aktivizujú hlboký (stabilizačný) svalový systém, čím odstraňujú svalovú nerovnováhu, zmierňujú bolesti chrbtice a kĺbov a kladú dôraz na správne držanie tela. Táto metóda koordinuje dýchanie s pohybmi, zlepšuje rovnováhu a flexibilitu, spevňuje oslabené a zároveň naťahuje skrátené svaly, zlepšuje kondíciu, upokojí myseľ a tým zmierňuje stres.

TABATA

Tabata je intenzívny intervalový tréning, ktorý pozostáva z 20 sekúnd maximálnej aktivity a 10 sekúnd odpočinku opakujúcich sa za sebou 8-krát. To znamená, že jedna tabata trvá 4 minúty. Za 20–30 minút možno týmto spôsobom precvičiť a vyformovať celé telo. Rovnako dobre sa dajú v rámci tabaty využiť aeróbne aj posilňovacie cvičenia. Výhodou je, že človek si môže tabatu zacvičiť v pohodlí domova a vybrať si cviky, ktoré uzná za vhodné. Zároveň sa nebude nudiť, pretože cviky môže v rámci jednotlivých tréningov ľubovoľne obmieňať.

JÓGA

Cvičenie jogy v sebe zahŕňa telesné cvičenie vyjadrené pozíciami (asány), koncentráciu a meditáciu. Medzi pozitívne účinky cvičenia patria vyvážené emócie, lepšia kondícia, jasnejšia myseľ, vnútorný pokoj a nový pohľad na život. Pomocou nej môžete bojovať s bolesťami kĺbov, svalov, zlým držaním tela, s funkčnými poruchami. Pomôže aj pri zdolávaní stresu. K základným princípom jogy patrí uvoľnenie, harmónia, cvičenie, kontrola dýchania a správna výživa.

Okrem toho vás na kúpaliskách čaká aj kondičný a kruhový tréning, tanec a aj body art.

Kúpaliská v Bratislave
30
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM