KAW Rôzne Správy

Napriek lockdownu Koliba očakáva inváziu návštevníkov: Využijete posilnenú MHD?

Pobyt v prírode patrí medzi výnimky zo zákazu vychádzania. A Bratislavčania ju zaiste naplno využijú aj tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Napriek lockdownu Koliba očakáva inváziu návštevníkov: Využijete posilnenú MHD?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Počas víkendu sa očakáva v Bratislave a jej okolí treskúca zima. Hoci bude poriadne mrazivo, už teraz sa dá predpokladať, že na Kolibu a Železnú studienku budú prúdiť kolóny áut plné rodičov a detí túžiacich vyšantiť sa na čerstvo napadanom snehu.

Hurá na Kolibu

Keďže situácia s kolapsom automobilovej dopravy na cestách v lesoparku sa už pri pár centimetroch snehu vždy pravidelne opakuje, bratislavský dopravný podnik (DPB) sa rozhodol pomôcť. Aj keď je otázne, či plné autobusy sú v čase pandémie práve to, čo potrebujeme, je tu možnosť využiť posilnenú MHD a nekrúžiť tak autom hore dole s (väčšinou márnou) nádejou, že nájdete parkovacie miesto.

Posilnené spoje

„Keďže parkoviská budú opäť zaplnené autami, najlepšou formou cestovania je práve MHD. Kapacitným posilnením zabezpečíme cestujúcim dostatok priestoru na prípadné rozostupy,“ uvádza DPB na sociálnej sieti.

Trolejbus 203 bude každých 15 minút spájať centrum mesta s Kolibou. Na trasu DPB nasadí kĺbové trolejbusy s najväčšou kapacitou.

Autobus 144 bude na Kolibe od každého trolejbusu zvážať ľudí ďalej priamo na Kamzík. Namiesto krátkeho elektrobusu na linku nasadí DPB taktiež väčší autobus.

Autobus 43 bude jazdiť kĺbový autobus každých 20 minút medzi uzlom Patrónka, parkoviskom pri Červenom moste, Železnou studienkou a Lesoparkom.

Autobus 52 bude každých 30 minút jazdiť medzi Vajnormi, Rendezom, Račou a Potočnou.

Využijete posilnenú MHD na cestu do Bratislavského lesoparku?

CEZ VÍKEND POSILNÍME MHD DO PRÍRODY❄️ Niektoré ulice mesta pripomínajú horské strediská.⛄ Snehová perina prikryla celú...

Posted by Dopravný podnik Bratislava on Thursday, February 11, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM