Rôzne

Na zastávkach MHD pribudne ďalších 124 informačných tabúľ

Elektronické informačné tabule už minulý rok nainštalovali na zastávkach MHD v širšom centre mesta a na Patrónke.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach MHD pribudne ďalších 124 informačných tabúľ
4
Galéria
Zdroj: TASR

Na významných dopravných uzloch a prestupných zastávkach MHD v hlavnom meste plánuje Dopravný podnik Bratislava (DPB) nainštalovať ďalších celkovo 124 elektronických informačných tabúľ. Cestujúci budú vďaka nim informovaní o odchodoch liniek či o mimoriadnych udalostiach v MHD.

Prebieha verejná súťaž

DPB už vyhlásil na dodanie a inštaláciu týchto zariadení súťaž za 2,2 milióna eur s DPH. Ponuky k tendru sa majú otvárať začiatkom mája.

„V súčasnej dobe prebieha verejná súťaž na dodanie 124 kusov informačných tabúľ, ktorých nákup bude financovaný z fondov EÚ,“ potvrdila hovorkyňa DPB Adriana Volfová. V prípade úspešného ukončenia súťaže DPB predpokladá dodanie informačných tabúľ a následné namontovanie na významných dopravných uzloch a prestupných zastávkach MHD do konca roka 2018.

Nové elektronické informačné tabule už pribudli v minulom roku na zastávkach MHD v širšom centre mesta a na Patrónke. Cestujúcich informujú o príchodoch a odchodoch vozidiel MHD, ale dajú sa využiť aj na informovanie o výlukách či iných mimoriadnych situáciách. Takéto tabule sú napríklad aj na električkovej radiále v Petržalke či v centre mesta. Pri realizácii modernizácie električkových radiál budú už na všetkých príslušných zastávkach osadzované tieto nové informačné zariadenia.

Elektronické tabule MHD
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM