Správy Samospráva

Na Trnavskom mýte sú NEBEZPEČNÉ "jamy": TOTO pomôže, aby sa nestal úraz

Priestor pod platanmi nadchol mnohých Bratislavčanov. Niektorí si však všimli aj kruhové diery okolo stromov, ktoré by mohli byť pri chôdzi nebezpečné.

Ilustračný obrázok k článku Na Trnavskom mýte sú NEBEZPEČNÉ "jamy": TOTO pomôže, aby sa nestal úraz
Zdroj: MIB

Platany na Trnavskom mýte sa uchytili a darí sa im. Poskytnú tak príjemný tieň v horúčavách, ktoré aktuálne Bratislava zažíva. A nemusíte pod nimi len tak postávať. Pribudli totiž lavičky, kde si môžu okoloidúci oddýchnuť.

Obávané jamy

Tesne za lavičkami, okolo stromov, sú však kruhové „jamy“, ktoré u viacerých ľudí vzbudili obavu z toho, že tam pri chôdzi hrozí úraz.

Na jamy upozornila aj iniciatíva Ľudská mierka. „Stačí, že niekto pozerá do mobilu alebo horšie vidí, prípadne je celkom nevidiaci, a do tejto jamy môže spadnúť. V jamách sa taktiež hromadia odpadky a ohorky z cigariet. Takéto jamy neprispievajú k príjemnému verejnému priestoru, chodec si musí dávať väčší pozor, aby sa im vyhol, nemôže nechať voľne nechať behať deti, ktoré sem tiež môžu spadnúť,“ uvádzajú na sociálnej sieti.

Problém si všimli aj iní ľudia. „Treba to doriešiť, tie kruhy sú obrovské a hlboké. Ak sa nedá dosypať vhodná pôda a zatrávniť, zostáva už len mriežka, čo by bolo určite lepšie ako takéto jamy,“ píše na sociálnej sieti Katarína.

A pripája sa k nej aj ďalší Bratislavčan. „Dobrý nápad, no nepochopiteľná realizácia – problémom sú chýbajúce kruhové lavičky. Tie jamy sú ozaj nebezpečné. Ale v poslednej dobe je to bežná vec robiť bariéry – viď chodník na Námestí 1.mája (vraj konzultovaný s MIB), kde som sa naozaj reálne v noci potkol, alebo tá najväčšia hlúpa bariéra – plánovaná električka popred SND,“ myslí si Pa Yo.

Trvalky

Hlavné mesto, ktoré za projektom stojí, však obavy ľudí vyvrátilo a sám primátor opísal, ako budú vyzerať kruhy okolo stromov onedlho. „Diery vyplnia rastúce trvalky. Hĺbka k zemi je 30 centimetrov, takže by sa nič vážne nemalo stať,“ vysvetľuje Matúš Vallo.

Zdroj: MIB

Viac o zmenách na Trnavskom mýte

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM