KAW Rôzne Správy

Začali sa prázdniny: TU sú najlepšie IHRISKÁ, kde sa vaše deti svele vybláznia!

V Bratislave a okolí sa dá s drobcami zabaviť na sto spôsobov. Vybrali sme pre vás niekoľko skvelých miest na detské hry.

Ilustračný obrázok k článku Začali sa prázdniny: TU sú najlepšie IHRISKÁ, kde sa vaše deti svele vybláznia!
7
Galéria
Zdroj: xbionicsphere.com

Ihrísk a prelizačiek nikdy nie je dosť! Máme pre vás niekoľko tipov na areály, odkiaľ vaše ratolesti nebudú chcieť ísť domov.

Prírodné Šantisko

Mestské lesy v Bratislave vybudovali na Kamzíku prírodné Šantisko, ktorým rozšírili ponuku trávenia voľného času v tejto lokalite. Nové drevené herné prvky, ako lávky, lezecká veža z dubových kmeňov, lanová pavučina či drevená pyramída, pomôžu deťom hravým spôsobom rozvíjať ich pohybové zručnosti.

Ide o prvý projekt svojho druhu na Slovensku. Duby, ktoré boli použité, pochádzajú priamo z mestských lesov z okolia Kamzíka.

Ihrisko v najkrajšom parku

Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu každoročne vyberá najkrajšiu novo zriadenú alebo zrekonštruovanú záhradu, či park na Slovensku. Medzi ocenenými bol v minulosti aj bratislavský park Vodárenského múzea. Deti neuchváti velikánskymi preliezačkami, nájdu tam však rozsiahly priestor na behanie, fontánky a kopu zelene.

Oddychový areál dopĺňajú prvky vody spolu s použitým prírodným materiálom – drevom a kameňom. Záhrada je pokračovaním náučnej expozície Vodárenského múzea a voda je v nej prítomná nielen fyzicky – fontánami, ale i symbolicky – v oblúkovitých tvaroch chodníkov, v záhradnej architektúre a v samotnom vlnitom reliéfe hektárového pozemku. Deťom sa určite zapáčia fontány, vyhliadková veža, cyklopoint s altánkom, ihriská a trávnaté plochy.

Článok pokračuje pod fotografiou

Zdroj: Jakub Mrva

Moderná Jama

Dlho očakávané ihrisko Jama nájdete v Petržalke, v trojuholníku ulíc Vyšehradská – Šášovská – Vígľašská. Jeho areál sa môže pochváliť výmerou viac ako 17 árov. Ihrisko je výnimočné najmä tým, že celá jeho plocha je pokrytá moderným mäkkým polyuretánovým povrchom s plošnými prvkami a viacerými zaujímavými hernými prvkami.

V Jame si nájde svoju obľúbenú činnosť každý. Menšie deti aj tínedžeri môžu súťažiť v skoku do diaľky, zaskákať si „škôlku“ a zahrať sa s 3D kameňmi. Súčasťou ihriska sú aj doskočiská k odrazovým mostíkom, bludisko, slimák s číslami a bežecká dráha. Môžete vyskúšať pás na chôdzu a „surf“, elipsovité zariadenie, zostavu na tréning s vlastnou váhou, dráhu na rovnováhu, piruetu, kolíkovú dráhu s kladinami, skokanský mostík, pyramídu z lanovej siete aj sety chytov.

Zábava na brehu Dunaja

Multifunkčný komplex x-bionic® sphere v Šamoríne sa môže pochváliť aj skvelým ihriskom AdventureLand. Väčšie aj menšie deti tam môžu svoju energiu vybiť na vonkajšom multifunkčno-edukatívnom ihrisku. Vekové obmedzenie v tejto krajine zážitkov neexistuje. AdventureLand sa rozprestiera sa na ploche takmer 13 300 metrov štvorcových v blízkosti rieky Dunaj.

Zážitkové ihrisko je síce určené najmä pre hotelových hostí, ktorí sa tam dostanú priamo z izieb. V priestoroch ihriska je však vítaná aj bežná verejnosť, ktorá si môže zakúpiť vstup na recepcii hotela. V prípade záujmu je možné v priestoroch AdventureLand usporiadať detskú či rodinnú oslavu, alebo ich využiť na teambuilding či firemnú akciu.

Tipy na výlety v okolí Bratislavy

Kam za zážitkami v meste a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM