Tomáš Stupavský Rôzne

Na Starom moste sa betónuje pilier číslo 5. Na Štúrovej ulici prebieha dláždenie chodníkov

Práce na stavbe Starého mosta, Štúrovej ulici a v mestskej časti Petržalka na realizácii Nosného systému MHD do Petržalky postupne napredujú. Hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová bola skontrolovať, čo je nové?

Ilustračný obrázok k článku Na Starom moste sa betónuje pilier číslo 5. Na Štúrovej ulici prebieha dláždenie chodníkov
Zdroj: TASR

„Stavebné práce na mostnom pilieri číslo 5 pokračujú v dobrom tempe, v súčasnosti sa betónuje základ piliera a robí sa príprava na jeho nadbetónovanie,“ zhodnotila hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová.

V polovici júna je naplánované ďalšie vysúvanie oceľovej konštrukcie nad rieku Dunaj z petržalskej strany ku staromestskému brehu. Po tomto úkone bude mať už konštrukcia dĺžku 165 metrov. Podľa plánu postupujú aj práce na nadjazde z lokality bývalého futbalového štadióna Artmédie Petržalka.

Prečítajte si tiež: Práce napredujú: Starý most sa predĺži o ďalších 30 metrov

Aj na Štúrovej ulici práce postupne napredujú. Je tam možné sledovať dláždenie chodníkov, čím sa kultivuje vzhľad celého priestoru.

Bude sa meniť električková križovatka

„Riešime tiež koordináciu prác v križovatke Jesenského – Štúrova. Bude sa tam meniť električková križovatka a musíme doriešiť rekonštrukciu vodovodu a plynu,“ uviedla Kratochvílová.

Uzávierka v križovatke Bosákova – Jantárova v mestskej časti Petržalka bola predĺžená. „Dôvodom časového posunu je dopracovanie projektovej dokumentácie a realizácia definitívneho dopravného značenia,“ vysvetlila Kratochvílová. Práce v obratisku sú takmer dokončené.

Bratislavská samospráva v roku 2013 začala realizovať jeden zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky.

Dostavba nového Starého mosta a úprava Štúrovej ulice a okolia je tak prioritou roku 2015.

Prečítajte si tiež: Počas leta nebudú po Jesenského ulici jazdiť električky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM